The Labo 1

89 minuten

‘The Labo’ neemt je mee op verkenning doorheen het boeiende speelterrein van filmmakers die durven afwijken van de klassieke filmpaden. Films die op zoek gaan naar nieuwe manieren van vormgeving via experimentele technieken of crossovers met andere disciplines. Soms is de visuele ervaring het doel op zich, soms is het een eigenzinnige manier om een verhaal of boodschap via een nieuwe filmtaal te vertellen. Maar altijd is het een onderdompeling in een nieuwe, fascinerende wereld. Dit jaar opmerkelijk veel films rond het thema van onze blik op de wereld, films die ons bewust maken van die blik of de wereld bekijken vanuit een geheel ander perspectief.

 

Nagesprek met Meltse Van Coillie (Elephantfish) en Jeroen Cluckers (Kosmos) op donderdag 6/12.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Elephantfish

  Meltse Van Coillie :: Belgium :: 28 min. :: 2018

  Op een schip dat ronddobbert opeen eindeloze zee gaan de vijf bemanningsleden elk op hun eigen manier om met de leegte in tijd en ruimte. De verbeelding komt bovendrijven en neemt het roer langzamerhand over…

  Docufictie
 • Accidence

  Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson :: Canada :: 9 min. :: 2018

  Op een balkon aan een groot appartementsblok wordt een moord gepleegd. Op alle omringende balkons draait het leven door in zijn alledaagse vaart. Als in een drukke mierenhoop gaat het leven verder in een gekmakende eindeloze lus.

  Thriller
 • Dark Chamber

  Ottó Bánovits :: :: 6 min. :: 2017

  Een truck aan de kant van de weg, ergens in West-Europa. Er zijn heel wat zielen, zowel binnen als buiten.

  Docufictie
 • The Fifth Walll

  Peter Kutin & Florian Kindlinger :: Austria :: 12 min. :: 2017

  Een immens kogelvrij glazen paneel als glazen muur tussen publiek en camera, symbool voor de alomtegenwoordige schermen rondom ons, waardoor we steeds meer via abstractie gaan leven. Een vijfde muur die we niet langer kunnen negeren.

  Conceptueel
 • The World

  Mika Taanila :: Finland :: 63 min. :: 2017

  Een ondersteboven wereld zonder mensen met verlaten landschappen en achtergelaten spullen, schijnbaar in afwachting van een ramp.

  Experimenteel
 • Muscle-Up

  Robert McIntosh :: United States :: 2 min. :: 2017

  Een adembenemende, single-shot vlucht over Muscle Beach met ongeziene drone shots gemaakt met de kleinste HD-drone ter wereld.

  Experimenteel
 • Orogenesis

  Boris Labbé :: France :: 7 min. :: 2018

  Een reis naar het abstracte, als een hypothese over de manier waarop bergketens zich hebben gevormd.

  Experimenteel
 • Kosmos

  Jeroen Cluckers :: Belgium :: 10 min. :: 2018

  Dankzij een symbiose tussen de twee bouwstenen van de digitale en de analogie filmbeelden - de pixels en de korrel – ontstaat een symfonie van duizenden abstracte schilderijen.

  Experimenteel