25 Jaar Kortfilmfestival - 2 (2004-2013)

96 minuten

Een kwarteeuw Kortfilmfestival is de perfecte gelegenheid voor een terugblik. Gidsen bij deze terugblik zijn de vier programmatoren die het festival in de loop van de geschiedenis heeft gekend, de oprichters en de algemeen coördinator van het festival. Elk van hen kreeg de aartsmoeilijke taak om een selecte te maken uit hun periode, die werden gecombineerd in drie programma’s. Voor de vertoning lichten ze hun keuze graag toe. Dit programma is een selectie van Frank Moens, Johan Van Schaeren en Maarten Alexander.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Adam Elliot :: Australia :: 22 min. :: 2003

  Harvie Krumpet is een doodgewone man die een patent schijnt te hebben op ongeluk. Toch leert hij vele levenslessen en geniet hij van de vruchten ervan.

 • Michaël R. Roskam :: Belgium :: 18 min. :: 2004

  Wanneer zjjn neef Nicky aan Carlo vraagt of hij hem kan vervangen in een voetbalmatch, stemt Carlo toe. Per ongeluk wordt hij opgepikt door de verkeerde wagen en belandt hij in een zeer vreemde situatie.

  Humor
 • Radu Jude :: Romania :: 22 min. :: 2006

  De 7-jarige Marian woont in een klein afgelegen dorp in Roemenië. Op een ochtend maakt hij zijn papa vroeg wakker en overtuigt hem om de stad in te gaan om hun televisie te laten repareren.

 • Wim Reygaert & Marc Roels :: Belgium :: 20 min. :: 2007

  Mompelaar is een teruggetrokken jongeman die samen met zijn dominante
  moeder ergens in het Vlaamse landschap woont. Eén van zijn dagelijkse

 • Mihai Grecu :: France :: 8 min. :: 2011

  Droge landschappen dragen de sporen van een meta-conflict, ver boven enige politieke of ideologische context.