Artist in Focus: Konstantina Kotzamani

99 minuten

Konstantina Kotzamani is dé opkomende naam in de Griekse filmwereld. Als jonge regisseuse slaagde ze erin om niet één, maar twee keer een nominatie te verzilveren voor de European Film Awards. Kortfilmfestival Leuven screent beide kortfilms en haar nieuwste: Electric Swan, een met magisch realisme doordrenkte allegorie voor een stad vol klassenonderscheid. Washingtonia en Limbo zijn twee cinematografische hoogstandjes waarbij Director of Photography Giorgos Karvelas een cruciale rol speelde. Hij zetelt dit jaar in de jury voor de Europese competitie en neemt op zaterdag 7 december deel aan het nagesprek van dit programma.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Konstantina Kotzamani :: Greece :: 23 min. :: 2014

  Een hittegolf jaagt Atheners de stad uit, maar niet iedereen ontvlucht de verzengende zomerzon. Een uniek documentair portret van de Griekse hoofdstad, een giraffenhart, de washingtonia palmboom en zwervende zielen in een moeilijke wereld…

 • Konstantina Kotzamani :: France, Greece :: 29 min. :: 2016

  Twaalf kinderen op een bevreemdend strand, ze fluisteren onder elkaar, want er is een nieuwkomer en die is anders dan al de anderen… en er ligt nog iets vreemd op het strand.

 • Konstantina Kotzamani :: Greece, France, Argentina :: 40 min. :: 2019

  Een flatgebouw in Buenos Aires begint op mysterieuze wijze te bewegen, waardoor de inwoners last krijgen van een vreemd misselijk gevoel.

  Drama