EFA Shorts 1 - nominees 2019

105 minuten

Leuven is één van de 20 toonaangevende filmfestivals die bepalen welke kortfilms kans maken op een European Film Award - aka de Europese Oscars. Op 7 december weten we welke kortfilm de EFA Award mee naar huis neemt. De 5 kanshebbers die uiteindelijk een nominatie in de wacht sleepten, kan je bekijken in dit programma.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Gabriel Abrantes :: Portugal :: 20 min. :: 2019

  De Mona Lisa, de gevleugelde Nikè… Het Louvre huist zoveel wereldberoemde kunstwerken, dat bezoekers meestal snel voorbij lopen bij de minder bekende werken.

  Drama
 • Leonor Teles :: Portugal :: 20 min. :: 2019

  De zomervakantie breekt aan in Porto. Vicente fietst rond in zijn stad die voortdurend verandert. Toeristen vullen de straten en cafeetjes, oude buurten worden hip. De stad verandert elke dag, net als Vicente zelf…

 • Jirí Havlícek, Ondrej Novák :: Czech Republic :: 15 min. :: 2017

  De 17-jarige Olda wacht zijn proces af in een jeugdgevangenis. Hij probeert tevergeefs de leegte van het monotone leven op te vullen en niet te veel aan het verleden te denken.

 • Bogdan Muresanu :: Romania, Spain :: 20 min. :: 2018

  Op 20 december 1989 – enkele dagen nadat dictator Ceausescu een opstand bloedig heeft neergeslagen – hoort een vader tot zijn ontzetting wat zijn zoontje aan de kerstman heeft gevraagd.

  Familiedrama
 • Irene Moray :: Spain :: 22 min. :: 2019

  Op vakantie in Catalonië delen Bàrbara en Pol een huis met vrienden. In de zwoele zomerhitte, verstrengeld in elkaars lichaam, doen ze wat koppels doen bij zo’n sfeer. Alleen is er duidelijk iets mis.

  Drama