Europese Competitie 1

102 minuten

Al enkele jaren is Kortfilmfestival Leuven ook buiten de landsgrenzen een belangrijke speler. Het festival heeft immers een zegje in welke kortfilms op de longlist komen van de Oscars, de BAFTA’s én de European Film Awards. Niet verwonderlijk dus dat de inzendingen voor de Europese Competitie van het festival jaar na jaar massaal zijn. Uit al deze inzendingen werden 6 gevarieerde programma’s gedistilleerd die meedingen naar de Prijs van de Jury én de Prijs van het Publiek. Want ook jij beslist mee welke film zich de Beste Europese film mag noemen en zal aangekocht worden door CANVAS.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Loic Barché :: France :: 26 min. :: 2019

  Algerije, 1961. Frankrijk heeft zojuist zijn vierde atoombom tot ontploffing gebracht. Een groep van zeven soldaten wordt naar het getroffen punt gestuurd om monsters te nemen en de radioactiviteit te meten.

  Historisch Oorlogsfilm
 • Fredrik Lindton :: Sweden :: 11 min. :: 2018

  De politie heeft een nieuwe ondervragingsmethode ontwikkeld waarbij ze het brein van veroordeelden kunnen binnendringen. Een man van 25 jaar wordt ondervraagd over een misdaad die hij zich niet herinnert.

  Thriller
 • Bérangère McNeese :: Belgium :: 24 min. :: 2019

  Het einde van de zomer. Anna’s jonge moeder Rebecca heeft zoals gewoonlijk veel geflirt en talrijke harten veroverd. Maar Anna zelf heeft ook haar sensualiteit ontdekt: ze is zwanger.

  Coming-of-age
 • Ognjen Petkovic :: Serbia :: 18 min. :: 2019

  Wanneer een koppel een belegerde stad wil ontvluchten, worden ze tegengehouden door  soldaten die de stad omsingelen. De soldaten - die zonder wet of moraal de barricades bezetten - zijn het gevluchte koppel allesbehalve goedgezind.

  Oorlogsfilm
 • Cosimo Alemà :: Italy :: 16 min. :: 2018

  Giulia heeft zin in haar romantisch weekendje met Lucio. Alleen treft ze in de villa waar ze afgesproken hebben niet hem, maar drie onbekende vrouwen waarmee hij blijkbaar ook een verhouding heeft.

  Thriller