Europese Competitie 2

107 minuten

Al enkele jaren is Kortfilmfestival Leuven ook buiten de landsgrenzen een belangrijke speler. Het festival heeft immers een zegje in welke kortfilms op de longlist komen van de Oscars, de BAFTA’s én de European Film Awards. Niet verwonderlijk dus dat de inzendingen voor de Europese Competitie van het festival jaar na jaar massaal zijn. Uit al deze inzendingen werden 6 gevarieerde programma’s gedistilleerd die meedingen naar de Prijs van de Jury én de Prijs van het Publiek. Want ook jij beslist mee welke film zich de Beste Europese film mag noemen en zal aangekocht worden door CANVAS.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Aliaksei Paluyan :: Belarus, Spain, Germany :: 29 min. :: 2019

  In een klein dorpje in Wit-Rusland waar de tijd lijkt stil te staan, moet de negenjarige Jasja leren omgaan met de dood van haar moeder. Haar vader besluit om Jasja naar een weeshuis te sturen.

  Drama
 • Sophie Linnenbaum :: Germany :: 16 min. :: 2019

  Kreeften, taartjes, gebroken beloftes. Wanneer een gezin zich lekker laat verwennen op restaurant draait de rekening ietsje hoger uit dan voorzien.

  Drama
 • Jeanne Delafosse, Camille Plagnet :: France :: 16 min. :: 2019

  Parijs 2017, dichtbij La Place de la Bataille-de-Stalingrad. In een appartementsgebouw maakt een koppel ruzie over de toekomst. Buiten in de kou verlangt een dakloze man naar een warme douche.

  Drama
 • Thessa Meijer :: Netherlands, Japan :: 19 min. :: 2019

  Mutsumi is ambitieus. Ze is niet tevreden als amfibie-visje en wil daarom evolueren naar een menselijke vorm. Haar droom is sterk genoeg om haar lichamelijke grenzen te overwinnen en langzaamaan te veranderen in een jonge vrouw.

  Drama
 • Kaveh Tehrani :: Norway, Iran :: 20 min. :: 2019

  Mina en Saeed leven een hectisch leven in de Iraanse hoofdstad Teheran. Maar een vrouw zijn in Iran is niet gemakkelijk en Mina ziet een toekomst voor het gezin in het buitenland.

  Humor