Funnier than Fiction

77 minuten

Het echte leven is soms grappiger dan fictie. Zeker wanneer de camera inzoomt op schijnbaar gewone situaties om te tonen hoe komisch die eigenlijk zijn. Ruzie over een haan, het leven op een bont cruiseschip of de twijfel op een metershoge springplank. De realiteit geserveerd in schalkse korte documentaires. Tragikomisch of absurd, herkenbaar, zwartkomisch of doldwaas. In elk geval meer dan voldoende om een glimlach om uw lippen te doen krullen.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Johan Palmgren :: Sweden :: 15 min. :: 2018

  Midden in Stockholm is een installatie gebouwd die ervoor moet zorgen dat personenwagens niet op de wegstrook rijden die gereserveerd is voor lijnbussen.

  Documentaire
 • Maximilien Van Aertryck, Axel Danielson :: Sweden :: 15 min. :: 2016

  De 10-meter hoge springplank aan een zwembad. Mensen die er voor de eerste keer staan, moeten een beslissing nemen: de sprong wagen of terug naar beneden klimmen.

  Psychologisch drama Portret
 • Frank Heath :: United States :: 12 min. :: 2016

  Een man in een telefooncel is wanhopig op zoek naar zijn geheugenkaartje dat verstopt zit in een holle munt.

  Documentaire
 • Corina Schwingruber Ilic :: Switzerland :: 10 min. :: 2018

  Op een cruiseschip is entertainment genoeg om je een hele vakantie te vermaken. Zonnebaden, gymnastiek op het dek, een all-you-can-eat buffet. Entertainment 24/7. Honderden mensen met een een parallelle vakantiebeleving.

  Documentaire
 • Rishi Chandna :: India :: 13 min. :: 2017

  Het leven van een Indische familie in Mumbai wordt volledig door elkaar geschud wanneer de pater familias een haan mee naar huis brengt.

  Documentaire
 • Henry Joost, Ariel Schulman :: United States :: 6 min. :: 2012

  John Baldessari wordt ook wel de peetvader van conceptuele kunst genoemd. Het epische leven en fantastische werk van deze levende legende wordt als een sneltrein gepresenteerd in deze gebalde en originele documentaire.

  Documentaire