Game on!

99 minuten

Wanneer computergames en kortfilms elkaar vinden, gebeurt er vaak iets erg interessant. Beide werelden kunnen als geen ander elkaar versterken. In een eigenzinnige compilatie bundelt het festival enkele kortfilms die de beeldvorming van bestaande computergames gebruiken om hun eigen verhaal te vertellen. Maar ook omgekeerd: ontwikkelaars die parallel aan hun game een kortfilm uitbrengen, als reclame voor de game of als op zichzelf staand concept.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Leonhard Müllner, Robin Klengel :: Austria :: 16 min. :: 2018

  Een eigenzinnige stadsrondleiding met gids doorheen het stedelijk landschap van het populaire computerspel Tom Clancy’s: The Division.

  Art film
 • Michael Frei :: Switzerland :: 9 min. :: 2019

  Ontelbare mensachtige figuurtjes bewegen in schijnbaar absurde, vaak gewelddadige, scenario’s, gedreven door een vreemde groepsdynamica. Of is het niet de groep zelf, maar iemand anders die de groep stuurt, een speler met een afstandsbediening?

 • Ismaël Joffroy Chandoutis :: France :: 21 min. :: 2018

  Een filmische verkenning van het fenomeen “swatting”: Amerikaanse game-trollen hacken de persoonlijke gegevens van een medespeler en doen een valse melding bij het noodnummer 911 waardoor een arrestatieteam (SWAT) binnenvalt bij de nietsvermoeden

 • Digic Pictures :: Poland :: 4 min. :: 2015

  In de cinematografische trailer van The Witcher 3 ontmoet de dappere monsterjager Geralt een vrouw aan de oever van een rivier. Ze zingt een spookachtig slaapliedje. De vrouw maakt zich plots onzichtbaar en glipt weg in een nabijgelegen schuur.

 • Jonathan Vinel :: France :: 16 min. :: 2017

  Op een ochtend wordt Martin wakker en ontdekt dat al zijn vrienden weg zijn. Gewoon verdwenen. Hij is helemaal alleen en gaat naar hen op zoek. Hij zoekt overal- in de stad, de bergen, de rivieren -maar hij vindt ze niet. Dit maakt hem woedend.

 • Matthias & Benjamin Claeys :: Belgium :: 15 min. :: 2004

  1928. Tijdens de drooglegging in Amerika proberen twee gangsters, Vinnie en Paulie, aan de bak te komen door drank te stelen van rivaliserende bendes.

 • David Oreilly :: United States :: 11 min. :: 2017

  Een onderdompeling in het universum van het spel Everything met de Britse filosoof Alan Watts als gids. Net als in onze echte wereld is er een onvoorstelbare rijkdom aan niveau’s van waaruit de wereld kan bekeken worden.