Kortfilm.be Avond

120 minuten

Geen Kortfilmfestival zonder een KORTFILM.BE Avond. Het online kortfilmmagazine zet al jaren de kortfilm in de spotlights met recensies, festivalverslagen en beschouwingen. Tijdens het festival presenteert de redactie van KORTFILM.BE een eigenzinnige selectie films uit het hele festivalprogramma, aangevuld met interviews met regisseurs. Houd de website van KORTFILM.BE in de gaten voor meer details en tickets.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Michael Frei :: Switzerland :: 9 min. :: 2019

  Ontelbare mensachtige figuurtjes bewegen in schijnbaar absurde, vaak gewelddadige, scenario’s, gedreven door een vreemde groepsdynamica. Of is het niet de groep zelf, maar iemand anders die de groep stuurt, een speler met een afstandsbediening?

 • Joy Maurits :: Belgium :: 18 min. :: 2019

  In een sportcentrum in het Vlaamse dorpje Bazel leren jongens en meisjes elkaar, maar ook zichzelf kennen. De nieuwe jongerengeneratie is verbazend openminded in hun zoektocht naar identiteit en connectie.

  Documentaire
 • Leonhard Müllner, Robin Klengel :: Austria :: 16 min. :: 2018

  Een eigenzinnige stadsrondleiding met gids doorheen het stedelijk landschap van het populaire computerspel Tom Clancy’s: The Division.

  Art film
 • Victoria Warmerdam :: Netherlands :: 13 min. :: 2019

  Anders is anders. Ja, hij is homo, maar dat is het punt helemaal niet. Zijn fysiotherapeut en collega’s blijven maar absurde toespelingen maken en al snel blijkt dat ze hem voor iets helemaal anders houden dan hijzelf vermoedde.

  Humor
 • Vasilis Kekatos :: Greece, France :: 9 min. :: 2019

  Het is nacht. Twee mannen, onbekenden, ontmoeten elkaar aan een tankstation. Eentje stopt voor benzine, de ander is gestrand en heeft 22,50 euro nodig om thuis te geraken.

  Drama
 • Mark Oliver :: United States :: 5 min. :: 2018

  Een beeld- en geluidsmontage met footage uit ‘Elvis: That’s the Way It Is’ werpt 48 jaar later een nieuw licht op de legendarische popster.