Land in Focus: Griekenland

88 minuten

Homeros, Sophocles en Euripides liggen al even onder de zoden, maar Griekenland blijft ook vandaag een vruchtbare bodem voor sterke verhalen, inspiratie en creativiteit. Het land van de muzen verdient dit jaar de focus van Kortfilmfestival Leuven. Ondanks de economische crisis floreert de Griekse filmwereld. Voortbouwend op de Griekse weird wave hebben veel Griekse kortfilms de laatste jaren een erg intrigerende magisch realistische toon.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Vasilis Kekatos :: Greece, France :: 9 min. :: 2019

  Het is nacht. Twee mannen, onbekenden, ontmoeten elkaar aan een tankstation. Eentje stopt voor benzine, de ander is gestrand en heeft 22,50 euro nodig om thuis te geraken.

  Drama
 • Efthimis Kosemund Sanidis :: Greece :: 15 min. :: 2017

  Drie vrienden komen terecht in een verlaten Atheense nachtclub waar muziek uit de boxen schalt, maar niemand luistert. Een voor een vallen ze in slaap en geven ze zich over aan een collectieve droom.

 • Nassos Vakalis :: Greece :: 10 min. :: 2014

  Aan een grote tafel in een chique hotel eten varkens hun vette buik nog ronder. De honger bij de katjes aan hun voeten neemt alsmaar toe, zeker wanneer schaarste dreigt. Een donkere allegorie over kapitalisme.

 • Jacqueline Lentzou :: Greece :: 23 min. :: 2018

  Op oudejaarsavond heeft Sofia een droom die ze met niemand deelt: terwijl ze door de woestijn wandelt, komt ze te weten dat ze ziek is. Ze doet alsof het haar niets kan schelen.

  Drama
 • Thanasis Neofotistos :: Greece :: 13 min. :: 2018

  Een vrouw is onderweg naar een auditie wanneer ze beseft dat haar zoon alleen thuis zit.

  Drama
 • Yorgos Lanthimos :: Greece :: 12 min. :: 2019

  Na een gedeelde metrorit volgt een vrouw een professionele cellist naar huis. Die toevallige ontmoeting heeft verregaande gevolgen, waardoor zijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

  Drama