Small Games / Big screen

minuten

Het binnenplein van STUK wordt ‘s avonds de arena voor enkele visueel interessante indie games. Elke avond wordt vanaf 17u een, uitzonderlijk spel beschikbaar gesteld voor het publiek. Voorbijgangers kunnen zelf spelen of meekijken op het grote scherm.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Conrad Roset :: Spain :: min. :: 2018

  Een Spaans evocatief spel met een prachtige, serene animatiestijl die zelden gezien is in de game-industrie. Gris is een hoopvol jong meisje dat zich een weg baant in haar universum.

 • Chad Moldenhauer & Jared Moldenhauer :: United States :: min. :: 2018

  Volledig geïnspireerd op de cartoons van de jaren ‘30 is Cuphead een lust voor het oog en het oor. Zowel de visuals als de audio zijn op authentieke manier vorm gegeven: met de hand getekend én met originele jazz opnames.

 • Noel Berry and Matt Thorson :: Canada :: min. :: 2018

  Dit platformspel in klassieke pixel-art is op veel vlakken erg verrassend én een uitdaging, zelfs voor ervaren gamers. Ondanks de ‘oude’ look is Celeste zowel qua spelmechaniek als verhaallijnen een spel van ongekende hoogte.

 • Arnt Jensen :: Denmark :: min. :: 2019

  De opvolger van de Deense game Limbo is cinematografisch nog straffer dan zijn enorm sfeervolle voorganger. In een duistere, dystopische wereld probeert een jongen – opgejaagd en alleen -  te overleven.

 • Jenovah Chen :: United States :: min. :: 2012

  Een levensreis doorheen een immense, vreemde wereld waar de open landschappen een gevoel van nietigheid creëren. De ervaring die de reiziger onderweg opdoet, brengt uiteindelijk inzichten in wat zijn reis inhoudt.

 • Jacob Strasser, Michael McMaster, Nico Disseldorp, Stuart Gillespie-Cook :: Australia :: min. :: 2019

  De stoute gans uit Untitled Goose Game is een van de leukste personages recent ontwikkeld voor een game.Onvermoeibaar trippelt deze waggelende dief door het dorp, waarbij ze als een echte vandaal alles en iedereen lastig valt.