U bent hier


Het Internationaal Kortfilmfestival 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 1-8 december 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
The International Short Film Festival Leuven 2017 has passed, the next edition will be December 1-8th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Hello crowd! Presentatie & Awards

Hoe krijg je voldoende geld bij elkaar voor je creatief project? Steeds vaker starten filmmakers  een crowdfundingcampagne op voor hun nieuwste film. Bij het Belgische crowdfundingplatform 'Hello crowd!' haalt  64% van de projecten het streefdoel en dat ligt een pak hoger dan bij andere platformen. Hoe dat ze daarin slagen, komt Michiel van Hello Crowd uitleggen. Met handige tips & tricks zet hij je op weg naar een succesvolle crowdfunfingcampagne.

40 kandidaten stuurden een idee in voor crowdfundingproject. Het Kortfilfestival en Hello Crowd selecteerde de acht meest beloftevolleprojecten die door Hello Crowd begeleid worden bij het opzetten van hun campagne.  
Op de laatste dag van het festival komen de geslecteerden hun project voorstellen en reikt de jury aan de drie beste projecten een stevig startbedrag uit. Deze 3 winnaars krijgen respectievelijk €2500, €1500 en €500 als startbedrag.

Na de prijsuitrijking trakteert Hello Crowd alle aanwezigen op een drankje in het festivalcafé.

Programma:

  • Voorstelling geselecteerde projecten
  • Tips & Tricks voor een geslaagde  crowdfindingcampagne
  • Prijsuitreiking
  • Receptie

Gratis toegang. Schrijf je in via hello@kortfilmfestival.be.