U bent hier


Het Internationaal Kortfilmfestival 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 1-8 december 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
The International Short Film Festival Leuven 2017 has passed, the next edition will be December 1-8th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Masterclass Angeli Macfarlane

Je publiek vinden voor Kortfilms

Kortfilms hebben online een eigen leven gevonden. Dit heeft een ware renaissance in het maken van kortfilms met zich meegebracht. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor de soort films die het goed doen en hoe ze gepromoot worden, wat dan op zijn beurt de carrière van de filmmaker aanzienlijk kan bevorderen. In deze sessie zal Angeli Macfarlane kijken wat de beste manier is om zowel je eigen doelen als filmmaker, als de relatie met je publiek voor ogen te houden bij het maken van een succesvolle kortfilm. Deze sessie verdiept zich in thema's als onderwerp, lengte, universaliteit, beeldtaal en het zeer onbereikbare doel van het vinden van je eigen stem.

Angeli Macfarlane (Directeur van Script Cube en Development Producer bij Film London) werkte als scenariste voor verschillende internationale bekroonde producties en is docente scenarioschrijven aan de Britse National Film & Television School. Ze zit in de jury voor de BAFTA-awards en is een wereldwijd gevraagde expert scenario ontwikkeling.

Kostprijs: € 7,5 per persoon. Gratis voor leden van de Scenaristengilde, mits inschrijving via inschrijvingen@scenaristengilde.be. Ook studenten met een filmstudentenpas kunnen deze masterclass gratis bijwonen. Tickets af te halen aan de gastenbalie.