U bent hier


Het Internationaal Kortfilmfestival 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 1-8 december 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
The International Short Film Festival Leuven 2017 has passed, the next edition will be December 1-8th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

VAF-Sessie Rond Duurzame Kortfilms

Met ‘e-Mission’ zet het VAF sinds 2013 sterk in op duurzaam filmen. Intussen doorliepen 44 speelfilms en reeksen van 25 verschillende producenten het e-Mission traject. Het VAF helpt producenten en crews zoveel mogelijk, vooral door coaching op maat aan te bieden. Daarnaast ontwikkelde het VAF een algemene brochure over duurzaam filmen, verschillende berekeningstools voor o.a. hotelovernachtingen en hybride wagens, een overzicht van groene best practices op de set en checklists met een overzicht van efficiënte en haalbare ingrepen per departement. Er is ook een CO2-calculator waarmee de CO2-uitstoot van een productie kan worden berekend.

Tot nu was e-Mission een verplichting voor speelfilms en reeksen. Vanaf 2017 geldt dit ook voor kortfilms (Fictie en FilmLab). Wat betekent dit? Hoe ga je te werk? En wat kan het VAF voor je betekenen? Je komt het te weten tijdens de infosessie rond duurzame kortfilm.

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan t.e.m. woensdag 7 december via https://my.vaf.be/ > nieuwe aanvraag > Talentontwikkeling & duurzaam filmen > e-Mission