U bent hier


VAF-Sessie Rond Duurzame Kortfilms

Met ‘e-Mission’ zet het VAF sinds 2013 sterk in op duurzaam filmen. Intussen doorliepen 44 speelfilms en reeksen van 25 verschillende producenten het e-Mission traject. Het VAF helpt producenten en crews zoveel mogelijk, vooral door coaching op maat aan te bieden. Daarnaast ontwikkelde het VAF een algemene brochure over duurzaam filmen, verschillende berekeningstools voor o.a. hotelovernachtingen en hybride wagens, een overzicht van groene best practices op de set en checklists met een overzicht van efficiënte en haalbare ingrepen per departement. Er is ook een CO2-calculator waarmee de CO2-uitstoot van een productie kan worden berekend.

Tot nu was e-Mission een verplichting voor speelfilms en reeksen. Vanaf 2017 geldt dit ook voor kortfilms (Fictie en FilmLab). Wat betekent dit? Hoe ga je te werk? En wat kan het VAF voor je betekenen? Je komt het te weten tijdens de infosessie rond duurzame kortfilm.

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan t.e.m. woensdag 7 december via https://my.vaf.be/ > nieuwe aanvraag > Talentontwikkeling & duurzaam filmen > e-Mission