Vlaamse Competitie: Fictie 5

90 minuten

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Les Naufragés

  Mathieu Mortelmans & Cécile Delberghe :: Belgium :: 15 min. :: 2018

  Amane is advocaat. In de gevangenis ondervraagt ze Nina, een vrouw die pas aan haar straf begint. Terwijl ze allebei worstelen met hun geweten, neemt hun ontmoeting al snel een onverwachte wending…

  Misdaad
 • Meli Melo

  Julian Wolf :: Belgium :: 19 min. :: 2018

  Een bonte groep jongeren in de grootstad. Vastgeroest in een dagelijkse sleur van hangen en chillen, praten ze meer over hun toekomst dan dat ze er effectief aan werken.

  Coming-of-age
 • Baden in Blauw

  Pauwel Billiau :: :: 20 min. :: 2018

  Isaac, een jonge twintiger, probeert los te komen uit zijn depressie en een wereld vol melancholie. De verpletterende aantrekkingskracht van de beeldschone ‘Blue’ begint al snel een allesoverheersende invloed op zijn leven te hebben.

  Coming-of-age
 • Bamboe

  Flo Van Deuren :: Belgium :: 19 min. :: 2018

  Bamboe heeft de eigenschap dat als één plant bloeit, alle planten in de buurt dat ook doen. Hetzelfde gebeurt met een bende dertienjarige meisjes die hun zomerdagen slijten op een door bamboe overwoekerde uithoek van het dorp.

  Coming-of-age
 • Bestemming Bereikt

  Michiel Geluykens, Manuel Janssens :: Belgium :: 17 min. :: 2018

  “Maar poepie, de E40 moet je vermijden tijdens de spits…” Verdeeld tussen haar beschermende man en haar ondoorgrondelijke GPS is Katja onderweg naar Düsseldorf voor een belangrijk congres.

  Science Fiction