Short Matters! 1

89 minuten

Leuven is één van de 15 toonaangevende filmfestivals die bepalen welke kortfilms genomineerd worden voor de European Film Awards - aka de Europese Oscars. Onder de genomineerden de Leuvense laureaat Graduation '97 en niet minder dan twee Belgische films! De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 december in Sevilla.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Los Que Desean

  Elena Lopez Riera :: :: 24 min. :: 2017

  In het zuiden van Spanje wordt een race georganiseerd met allerlei gekleurde duiven. De winnende duif is niet diegene die eerst aankomt, maar de duif die weet hoe het vrouwtje te verleiden en er het langst weet naast te vliegen.

  Documentaire
 • Lachez les chiens

  Emmanuelle Fleytoux :: :: 20 min. :: 2018

  Anouck is een verlegen meisje dat de keuze zal moeten maken tussen haar man, een aantrekkelijke waakhond of haar kleine broertje, een boze puppy. Op de vooravond van de 18de verjaardag van haar broer, ontploft de delicate situatie.

  Drama
 • Wildebeest

  Nicolas Keppens, Matthias Phlips :: Belgium :: 19 min. :: 2017

  Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.

  Animatie
 • Aquaparque

  Ana Moreira :: Portugal :: 16 min. :: 2018

  In een verlaten waterpark zijn een meisje en een jongen verborgen voor de buitenwereld. Tussen de ruïnes van de oude zwembaden en kapotte glijbanen, vinden ze een schuilplaats om te treuren over het verlies van hun hoop en dromen.

  Drama
 • L'Échapée

  Laëtitia Martinoni :: France :: 10 min. ::

  Alice zingt, draagt make-up, lacht. Ze is gelukkig. Toch is ze in het ziekenhuis en erg ziek. Ze is echter verliefd op haar chirurg, haar redder. Hij komt haar elke avond bezoeken.

  Drama