Short Matters! 2

88 minuten

Leuven is één van de 15 toonaangevende filmfestivals die bepalen welke kortfilms genomineerd worden voor de European Film Awards - aka de Europese Oscars. Onder de genomineerden de Leuvense laureaat Graduation '97 en niet minder dan twee Belgische films! De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 december in Sevilla.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Sram

  Petar Krumov :: Bulgaria :: 24 min. :: 2018

  Macho is een arme jongen die vaak spijbelt om op een bouwplaats te werken. Het enige lichtpunt in zijn leven is vriendin, Donna. Maar Donna is onzeker tegenover zijn moeder, die op school als conciërge werkt.

  Drama
 • Prisoner Of Society

  Rati Tsiteladze :: :: 15 min. :: 2018

  Een jonge transgendervrouw zit gevangen tussen haar persoonlijk verlangen naar vrijheid en de traditionele verwachtingen van haar ouders.

  Documentaire
 • I Signed The Petition

  Mahdi Fleifel :: :: 11 min. :: 2018

  Twee vrienden bespreken de zin en de gevolgen van het openlijk ondersteunen van een culturele boycot van Israël. Eén van hen heeft immers een petitie getekend en is nu op van de zorgen.

  Documentaire
 • Burkina Brandenburg Komplex

  Ulu Braun :: Germany :: 19 min. :: 2018

  Een Afrikaans dorp wordt bewoond door Duitsers. Er is een klein museumpje met artefacten en in een mijn wordt een bijzondere archeologische vondst gedaan: een Ferrari.

  Experimenteel
 • Graduation `97

  Pavlo Ostrikov :: Ukraine :: 19 min. :: 2017

  Roman is een vrij eenzame technieker in een provinciestad. Wanneer Liuda, een vroegere klasgenoot, voor het eerst in 20 jaar terug naar de stad komt, is hij vastbesloten om haar niet nogmaals te verliezen.

  Drama