Short Matters! 3

89 minuten

Leuven is één van de 15 toonaangevende filmfestivals die bepalen welke kortfilms genomineerd worden voor de European Film Awards - aka de Europese Oscars. Onder de genomineerden de Leuvense laureaat Graduation '97 en niet minder dan twee Belgische films! De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 december in Sevilla.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Kontener

  Sebastian Lang :: Germany :: 30 min. :: 2018

  Tava en Maryna, twee Poolse vrouwen, werken op een melkerij in Oost-Duitsland. Ook al zijn ze landgenoten, toch negeren ze elkaar met opzet. Tot op een dag Tava niet komt opdagen op het werk.

  Drama
 • Meryem

  Reber Dosky :: Netherlands :: 16 min. :: 2018

  Tijdens de gevechten rond Kobani zijn het de vrouwen die het voortouw nemen in de strijd tegen IS. Met doorzettingsvermogen en de hulp van de Amerikaanse luchtmacht voeren deze vrouwen het gevecht voor vrijheid.

  Documentaire
 • Gli Anni

  Sara Fgaier :: :: 20 min. :: 2018

  Flarden tekst uit Les années van de Franse schrijfster Annie Ernaux, gecombineerd met oude familiefilmpjes. Noch de woorden, noch de beelden geven het hele verhaal weer.

  Documentaire
 • Kapitalistis

  Pablo Muñoz Gomez :: :: 15 min. :: 2018

  Een pizzakoerier wil zijn zoontje Loukas voor kerst graag de dure rugzak geven waar hij van droomt. Loukas heeft er nochtans niet veel hoop op want volgens hem is de kerstman is een kapitalist die enkel rijke kinderen dure cadeaus geeft.

  Humor
 • What's The Damage

  Heather Phillipson :: Great Britain :: 8 min. ::

  Een experimentele collage gegroeid uit een groeiend onbehagen over de oprukkende machtsstructuren wereldwijd. Een rebellie tegen de dominantie van de blanke man via beelden van overgekamde toupetjes, opkomende supermanen, pizza's en drones.

  Experimenteel