Artist in Focus: Maaike Neuville

85 minuten

Maaike Neuville is als actrice al lang geen onbekende meer, maar verdiende ook als regisseur reeds haar sporen. Momenteel is ze te zien in de spraakmakende serie De Dag en werkt ze aan haar eerste langspeler als regisseur. Reden genoeg voor Kortfilmfestival om een special te wijden aan deze veelzijdige artieste. Een gevarieerde reeks met twee kortfilms waarin Neuville voor de camera staat, en twee kortfilms die ze regisseerde. Voor de kortfilm Sonnet 81 kreeg ze de debuutprijs op het Kortfilmfestival én een Wildcard van het VAF, Perfect Darkness werd genomineerd voor een Ensor.

Maaike Neuville zal aanwezig zijn voor een uitgebreid nagesprek op dinsdag 4 december.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Mama van glas

  Susan TANGHE :: Belgium :: 15 min. :: 2005

  Emma en haar moeder Claire gaan er samen tussen uit. Claire is levensmoe, wat een enorme last is voor Emma. Ze houdt van haar moeder, maar kan die niet bereiken.

  Familiedrama
 • Ou Quoi

  Cecilia Verheyden :: Belgium :: 24 min. :: 2007

  Wanneer de lift in het appartementsgebouw het weer eens laat afweten en Stefan zijn mindervalide zus twaalf verdiepingen omhoog moet dragen, is voor hem de maat vol. Ze moeten dringend op zoek naar een nieuwe woonst.

  Familiedrama
 • Sonnet 81

  Maaike Neuville :: Belgium :: 23 min. :: 2013

  Het is tien jaar geleden dat Ellen, dochter van Lut en Jos, overleed. Ook nu vindt de jaarlijkse reünie plaats met Ellens vrienden. Elk van hen gaat op een aparte manier met het verlies om. Waar zit het verdriet nu?

  Drama
 • Perfect Darkness

  Maaike Neuville :: Belgium :: 24 min. :: 2016

  Gus en zijn hoogzwangere vriendin Anna zijn op vakantie. Tijdens een nachtelijke wandeling naar een idyllische plek aan zee, doet Anna een bekentenis. Kan het koppel, tussen de woeste natuur en onder een volle maan, het conflict overwinnen?

  Drama