SzaZa: Filmconcert

90 minuten

Het Poolse muzikanten duo SzaZa bestaat uit twee getalenteerde multi-instrumentalisten met een groot hart voor film. Ze werken vaak interdisciplinair – zo schreven ze muziek voor film, theater en hedendaagse dans – en blinken uit in live-improvisaties. Een van hun bekendste projecten is de live begeleiding van Roman Polanski’s vroege kortfilms. 

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Murder

  Roman Polanski :: Poland :: 2 min. :: 1957

  Een slaapkamerdeur gaat zachtjes open en een man met een lange jas gaat naar binnen. Hij nadert het bed waarin een man ligt te slapen en haalt een mes uit zijn jas boven.

  Thriller
 • Teethful Smile

  Roman Polanski :: Poland :: 2 min. :: 1957

  Een man werpt een blik door een klein raampje wanneer hij er langs komt. Hij ziet een vrouw aan een wastafel. Ze is naakt en droogt haar haren met een handdoek. De gluurder lacht.

  Drama
 • Let's break the Ball

  Roman Polanski :: Poland :: 8 min. :: 1957

  Studenten hebben een fuifje georganiseerd. Iedereen is er om plezier te maken, naar de band te luisteren en te dansen. Een groep stoere jongens komt toe, ook al zijn ze niet uitgenodigd.

  Drama
 • Two Men and a Wardrobe

  Roman Polanski :: Poland :: 15 min. :: 1958

  Twee mannen komen uit de zee gestapt terwijl ze een antieke kleerkast dragen. Ze rusten even uit op het strand en besluiten om een dorpje in de buurt te bezoeken. Daar worden ze niet altijd even enthousiast ontvangen…

  Experimenteel
 • Lamp

  Roman Polanski :: Poland :: 8 min. :: 1959

  Een poppenmaker is aan het werk bij het licht van een kerosine lamp. Hij is omringd door poppen en poppenonderdelen. Na een laatste reparatie, sluit hij zijn atelier af. Binnen begint het gefluister.

  Experimenteel
 • Mammals

  Roman Polanski :: Poland :: 10 min. :: 1962

  In een bar winterlandschap trekt een man een slee. Op de slee zit een andere man met een dode vogel. Ze stoppen en wisselen van plaats.

  Humor