Alle kortfilms per genre

 • ( )

  Mai Calon :: Belgium :: 2018

  De poëzie van het witte canvas, de mogelijkheden, het wachten en het verwachten. De witte stad, de ochtendmist, het geven van betekenis, van inhoud. Het schrijven, herschrijven, samenvouwen of uitvouwen. Hoe minder ik toon, hoe meer jij ziet.

  animatie
 • A Dialogue with Cyberspace

  Brian den Hartog :: Belgium :: 2017

  Is de wereld enkel de plaats waar onze lichamen zich bevinden? Hoe voelt het om een lichaam te hebben en hoe beïnvloedt dat onze gevoelens?

  documentaire
 • A Place We Call Reality

  Kristoffer Borgli :: Norway :: 2018

  Een filmregisseur gaat door een existentiële crisis na het maken van zijn debuutfilm. Hij probeert de zin van het leven te ontdekken in Los Angeles.

  experimenteel
 • A Worthy Man

  Kristian Håskjold :: Denmark :: 2018

  Elke nacht werkt Erik alleen in de bakkerij met als enige gezelschap de radio op de achtergrond. Hij probeert steeds opnieuw in te bellen tijdens het humoristische programma om een grap te vertellen.

  humor
 • Ab Ovo

  Anita Kwiatkowska-Naqvi :: Poland :: 2012

  Wanneer een nieuw leven ontstaat, begint het vrouwelijk lichaam aan een transformatie, vooruit geduwd door de kracht diep van binnen. Steeds groter wordt de fysieke aanwezigheid van een ander mensje binnen in het lichaam.

 • Accidence

  Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson :: Canada :: 2018

  Op een balkon aan een groot appartementsblok wordt een moord gepleegd. Op alle omringende balkons draait het leven door in zijn alledaagse vaart. Als in een drukke mierenhoop gaat het leven verder in een gekmakende eindeloze lus.

  thriller
 • After School Knife Fight

  VINEL Jonathan, POGGI Caroline :: France :: 2017

  Laetitia, Roca en Naël zitten samen in een band. Zoals gewoonlijk komen ze samen in de late namiddag. Maar afscheid hangt in de lucht, want Laetitia gaat weg om te studeren en de band zal dan niet meer bestaan.

  coming-of-age
 • Aquaparque

  Ana Moreira :: Portugal :: 2018

  In een verlaten waterpark zijn een meisje en een jongen verborgen voor de buitenwereld. Tussen de ruïnes van de oude zwembaden en kapotte glijbanen, vinden ze een schuilplaats om te treuren over het verlies van hun hoop en dromen.

  drama
 • Arrival

  Justyna Pelc :: Poland :: 2017

  Alicja komt terug thuis van haar afkickkliniek voor een weekend, om weer met haar dochter verbinding te zoeken. Alleen voelt Zosia haar nog niet klaar om de pijn die Alicja haar heeft aangedaan los te laten.

  familiedrama
 • Athleticus-tennis de table

  Nicolas Deveaux :: France :: 2018

  Een nijlpaard en een zeeleeuw blijven maar pingpong spelen. Coach Struisvogel heeft een idee hoe hij de wedstrijd moet afmaken…

  animatie
 • Baden in Blauw

  Pauwel Billiau :: :: 2018

  Isaac, een jonge twintiger, probeert los te komen uit zijn depressie en een wereld vol melancholie. De verpletterende aantrekkingskracht van de beeldschone ‘Blue’ begint al snel een allesoverheersende invloed op zijn leven te hebben.

  coming-of-age
 • Bamboe

  Flo Van Deuren :: Belgium :: 2018

  Bamboe heeft de eigenschap dat als één plant bloeit, alle planten in de buurt dat ook doen. Hetzelfde gebeurt met een bende dertienjarige meisjes die hun zomerdagen slijten op een door bamboe overwoekerde uithoek van het dorp.

  coming-of-age
 • Belly flop

  Jeremy Collins,Kelly Dillon :: South Africa :: 2018

  Een jong meisje kijkt op naar een getalenteerde duikster en probeert haar na te bootsen. Het is niet makkelijk maar het meisje geeft niet snel op!

  animatie
 • Beside Oneself

  Karolina Specht :: Poland :: 2016

  Op een dag ontdekt Zij dat er iets vreemd aan de hand is met Hem. Een korte animatiefilm over het verschil tussen de realiteit en onze ideeën ervan. Leven we met echte mensen samen, of met ons idee van hen?

  animatie
 • Bestemming Bereikt

  Michiel Geluykens, Manuel Janssens :: Belgium :: 2018

  “Maar poepie, de E40 moet je vermijden tijdens de spits…” Verdeeld tussen haar beschermende man en haar ondoorgrondelijke GPS is Katja onderweg naar Düsseldorf voor een belangrijk congres.

  science-fiction
 • Between the lines

  Maria Koneva :: Russia :: 2017

  Een eenzame zebra verlangt naar een partner. Overal rond hem heen ziet hij andere dieren die al lang een partner gevonden hebben. Zebra wordt er gek van.

  animatie
 • Birth of a nation

  Kamil Polak :: Poland :: 2009

  Hoe wordt een natie geboren? Het begint natuurlijk met twee kleine stipjes.

 • Blight

  Raphaël Crombez :: Belgium :: 2018

  Elias en Nora ontdekken dat hun dochter Léa een menselijke bron van eeuwig leven is. Wanneer ze in contact komt met water, kan ze alles en iedereen genezen. Maar haar gave heeft zijn prijs.

  thriller
 • Bloeistraat 11

  Nienke Deutz :: Belgium :: 2018

  Twee onafscheidelijke beste vriendinnen beleven de laatste zomer van hun kinderjaren. Want haast ongemerkt zorgt de puberteit voor veranderingen die hun vriendschap op de proef stelt

  animatie
 • Blue Christmas

  Charlotte Wells :: United Kingdom :: 2017

  Kerstavond 1968. In een kuststadje in Schotland gaat een schuldeiser aan het werk. Alles liever dan thuis blijven met zijn vrouw die steeds meer wegzakt in een psychose.

  familiedrama
 • Botvieren

  Elise Eetesonne :: Belgium :: 2018

  De jonge Sara wandelt een ziekenhuis binnen. Ze wordt naar de wachtkamer gestuurd, maar wanneer er een dokter komt kijken, negeert hij haar. Andere mensen, die na haar toekomen, mogen wél meteen bij de dokter.

  animatie
 • Broken

  J.D. Granados :: Belgium :: 2018

  In de hoop hun relatie nieuw leven in te blazen, besluiten Armando en Julietta om kerst in het buitenland te vieren. Maar sommige dingen zijn niet zo makkelijk te herstellen.

  romantisch
 • Brooklyn Breeze

  Alex Budovsky :: United States :: 2017

  Verschillende delen van Brooklyn dansen er op los op een leuk New-Yorks deuntje. Zowel wereldberoemde plekken als onbekende geheime plekjes doen mee.

  animatie
 • Brug

  Niels Bourgonje :: Netherlands :: 2017

  Na een ontspannen ritje komt Jos aan een smalle brug. Aan de andere kant van de brug komt Ad toe. Ad geeft voorrang, maar Jos dringt aan.

  humor
 • Bunny Neuktijger

  Pol De Plecker :: Belgium :: 2018

  Dronken belt Bunny vanuit zijn motelkamer met zijn vrouw. Buiten wordt de stad geterroriseerd door een man verkleed als de duivel. De lijn tussen realiteit en verbeelding wordt dun. Gebaseerd op 'The Death of Bunny Munro' van Nick Cave.

  cult
 • Burkina Brandenburg Komplex

  Ulu Braun :: Germany :: 2018

  Een Afrikaans dorp wordt bewoond door Duitsers. Er is een klein museumpje met artefacten en in een mijn wordt een bijzondere archeologische vondst gedaan: een Ferrari.

  experimenteel
 • Carlo

  Michaël R. Roskam :: Belgium :: 2004

  Carlo werkt in een slachthuis. Zijn neef Nicky vraagt of Carlo hem kan vervangen in een voetbalmatch. Carlo stemt toe en staat klaar op de dag van de wedstrijd.

  humor
 • Cautionary Tales

  Chris Barrett, Luke Taylor :: United Kingdom :: 2016

  Door een vreemd incident in zijn jeugd heeft Aaron een erg ongewoon gezicht. Kwetsbaar en geïsoleerd zoekt hij begrip en vriendschap bij een onverwachte zelfhulpgroep

  humor
 • Ce Magnifique Gâteau!

  Emma De Swaef, Marc James Roels :: :: 2018

  Koloniaal Afrika, eind 19de eeuw.

  animatie
 • Ceci n’est pas une animation

  Federico Kempke :: Canada :: 2018

  Een groepje zelfverklaarde artiesten beslist om samen de ‘ultieme animatiefilm’ te maken. Maar het project valt in duigen wanneer elke artiest op zijn eigen artistieke vrijheid staat.

  animatie
 • Cherries

  Dubravka Turic :: Croatia :: 2017

  Jakov keek uit naar een zorgeloze zomervakantie, thuis met zijn familie. Vooral met zijn grote broer naar wie hij erg opkijkt. Maar ongrijpbare spanningen in de familie lopen hoog op.

  coming-of-age
 • Chose mentale

  William Laboury :: France :: 2017

  Sinds Ema elektrohypersensitief werd, leeft ze alleen en afgesloten van de wereld. Op een dag breken twee jongens bij haar in, ervan overtuigd dat het een leegstaand huis is.

  thriller
 • Chuang - In the Pictures

  Qing Shao :: China :: 2017

  Wanneer een jongen wakker wordt, bevindt hij zich een vreemde fantasiewereld, waar walvissen door de ruimte zwemmen en een meteorenregen de nacht oplicht. Het is de VR-wereld van een meisje met een handicap.

  animatie
 • Chuchotage

  Barnabás Tóth :: Hungary :: 2018

  Tijdens een grote internationale conferentie zitten de tolken achteraan in de zaal in aparte cabines. De twee Hongaarse tolken krijgen te horen dat er maar één persoon naar hen luistert.

  humor
 • Clanker Man

  Ben Steiner :: United Kingdom :: 2017

  Onze werkelijkheid ontstaat niet vanzelf, maar is het resultaat van het harde werk van Terry Lothian en zijn team, die dag in dag uit werken aan de kleine details in onze omgeving waar wij geen oog voor hebben.

  humor
 • Copain

  Jan & Raf Roosens :: Belgium :: 2014

  Fre is een tiener die gevangen zit tussen twee werelden: die van zijn rijke, conservatieve ouders op de buiten en die van zijn vriendinnetje in de stad.

  drama
 • Corps Perdu

  Lukas Dhont :: Belgium :: 2012

  Miller is een jonge ballerino die voor een internationale danscompetitie in het buitenland vertoeft. Na de wedstrijd blijft hij alleen achter op zijn hotelkamer en ervaart hij de eenzaamheid gekoppeld aan zijn ambitie.

  drama
 • Coucouleurs

  Oana Lacroix :: Switzerland :: 2018

  In een groot bos vinden alle vogels een plekje in een boom in hun eigen kleur. Maar wat als een vogeltje twee kleuren heeft?

  animatie
 • Craig's Pathetic Freakout

  Graham Parkes :: United States :: 2018

  Op een gezellige avond rookt Craig wat wiet samen met zijn vriend, ondanks de waarschuwingen dat hij daar eigenlijk niet goed tegen kan.

  humor
 • Cyclists

  Veljko Popovic :: :: 2018

  De grote finale van het wielerseizoen is aangebroken. De twee mannen aan de leiding vechten voor meer dan alleen de titel, namelijk voor de affectie van een vrouw.

  animatie
 • Danny Boy

  Marek Skrobecki :: :: 2010

  Danny boy dwaalt doelloos door de straten loopt van een stad. Hij voelt zich eenzaam en verloren omdat hij anders is dan de rest. Op een dag komt hij een meisje tegen, zal ze hem accepteren hoe hij is?

 • Dark Chamber

  Ottó Bánovits :: :: 2017

  Een truck aan de kant van de weg, ergens in West-Europa. Er zijn heel wat zielen, zowel binnen als buiten.

  docufictie
 • Dark, Dark Woods

  Emile Gignoux :: Denmark :: 2017

  Een vrolijk prinsesje is haar prinsessenleventje beu. Om te ontsnappen aan de vele strenge en saaie regels in het koninklijke kasteel, trekt ze het diepe woud in waar ze allerlei gekke monsters tegenkomt.

  animatie
 • De droom van de steenhouwer

  Frits Standaert :: Belgium :: 2018

  Een rijke bankier is apetrots op zijn fortuin, maar vind zijn leven vreselijk saai. Wanneer hij een steenhouwer ontmoet die tevreden is met zijn eenvoudige leven, is de bankier verbaasd. “Hoe kan je gelukkig leven zonder goud?!”

  animatie
 • De Honger

  Benoit De Clerck :: Belgium :: 2013

  Drie jongens spelen soldaatje in het uitgestrekte duinenlandschap aan de Vlaamse kust. Karel, een wildebras van tien jaar oud, raakt afgescheiden van zijn twee vrienden.

  historisch
 • Dear Son

  Aagje Van Damme :: Belgium :: 2018

  Francis, een brave en afhankelijke man, werkt al zijn hele leven samen met zijn bazige moeder, Bertha. Ze hebben samen een zaak: ze vangen mollen. Tijdens een storm wordt Berta geraakt door de bliksem en daarna opgegeten door een reusachtige mol.

  animatie
 • DeKalb Elementary

  Reed Van Dyk :: United States :: 2017

  Een doodgewone school in Atlanta, Georgia. Een man met een rugzak komt toe aan de balie en vraagt of hij even de telefoon mag gebruiken. Geïnspireerd op een waargebeurde noodoproep die plaatsvond tijdens een schietpartij in de school..

  drama
 • Detainment

  Vincent Lambe :: Ireland :: 2018

  Twee jongens van tien jaar oud zijn op het politiekantoor met hun ouders. In aparte kamers worden ze ondervraagd. Ze worden verdacht van een gruwelijke misdaad.

  misdaad
 • Do Not Touch

  Pavel Endrle :: Czech Republic :: 2017

  Eén kamer, één knopje en één bord waarop duidelijk staat ‘niet aanraken’.

  animatie
 • Doei

  Pien van Grinsven :: Belgium :: 2018

  Op een dag krijgen de regisseuse en haar jongere zusjes een brief van hun vader. Hij schrijft erin dat hij hen 6 maanden niet wil zien. Ondertussen zijn er 12 jaren voorbij. Een film over het afscheid dat maar niet komt

  documentaire
 • Dood van een Schaduw

  Tom Van Avermaet :: :: 2012

  Gevangen in een duistere limbo tussen leven en dood, verzamelt een gestorven soldaat de schaduwen van stervende mannen en vrouwen. Zo hoopt hij een weg te openen terug naar het rijk van de levenden om zijn geliefde terug te zien.

  science-fiction
 • Echo

  Magnus von Horn :: Poland :: 2009

  Twee jongens hebben een meisje vermoord. Tijdens de reconstructie van de moord en de ontmoeting met de familie van het slachtoffer herbeleven ze hun misdaad en de gevoelens die daarmee gepaard gingen.

  misdaad
 • Education

  Emi Buchwald :: Poland :: 2016

  In een Poolse basisschool moeten de kinderen een gedicht van nationaal coryfee Julian Tuwim uit het hoofd leren. Een als huiswerk vermomde miniatuurlevensles.

  documentaire
 • Elephantfish

  Meltse Van Coillie :: Belgium :: 2018

  Op een schip dat ronddobbert opeen eindeloze zee gaan de vijf bemanningsleden elk op hun eigen manier om met de leegte in tijd en ruimte. De verbeelding komt bovendrijven en neemt het roer langzamerhand over…

  docufictie
 • Excuses me, I'm Looking for the Ping-Pong room and my Girlfriend

  Bernhard Wenger :: Austria :: 2018

  Na een ruzie loopt Aarons vriendin boos de kamer uit. Aaron gaat op zoek, maar kan ze nergens vinden. Hij komt terecht in een bizarre wereld van een wellness in de Alpen en is niet meer zo zeker of hij naar haar zoekt of naar zichzelf.

  humor
 • Fighting Pablo

  Robbe Vervaeke :: Belgium :: 2018

  Een jonge kunstenaar werkt aan een portret wanneer een onverwacht moment van frustratie zijn inspiratie wegneemt. Afgeleid door zijn eigen nieuwsgierigheid, wordt hij plotsmeegesleurd in een grote optocht.

  animatie
 • Fill and Moo

  Toshiko Hata :: Japan :: 2017

  Op een dag ontdekt Fill een filmprojector en wanneer die begint te spelen verschijnt Moo plots! Moo vraagt of Fill mee in het scherm kruipt en zo beginnen ze aan een heus avontuur.

  animatie
 • Fire in Cardboard City

  Phillip Brough :: New Zealand :: 2017

  Wanneer er brand ontstaat in een kartonnen stad, schieten de brandweermannen in actie. Ze doen er alles aan om Kartonstad en zijn inwoners te redden van het naderende onheil.

  animatie
 • Fishes don't blink

  Sacha Brauner :: Belgium :: 2018

  Er zit een vreemde kamer verstopt achter het raam van een hotel. Ga binnen en laat je ogen reizen door deze wereld vol mysterie.

  animatie
 • Flipped

  Hend Esmat & Lamiaa Diab :: United Kingdom :: 2018

  In een wereld waar kinderen voor volwassenen moeten zorgen kan je wel eens absurde taferelen tegenkomen.

  animatie
 • Frequencies

  Thomas R Peeters :: Belgium :: 2018

  In een anonieme werkomgeving werkt iedereen zijn eindeloze reeks monotone taken af. Behalve diegene die de eeuwigdurende cyclus bepaalt. Flarden van de buitenwereld komen binnen. Is dit een gevangenis of de vrije wereld?

  experimenteel
 • From the Snow-Covered Hill

  Matty Jorissen, Wijnand Driessen :: Belgium :: 2018

  Wanneer hij wordt achtergelaten op een kostschool, wordt de jonge Will al snel een doelwit voor pesters. Alleen de vriendschap van een klein vogeltje brengt hem wat troost.

  animatie
 • Fyren

  Rosalien Helsen :: Belgium :: 2018

  Elke avond bezoekt een meisje haar grootvader op een ander eiland. Door haar raam ziet ze het licht van zijn vuurtoren. Op het opa-eiland woont ook een norse oude dame die niet kan slapen door datzelfde licht.

  animatie
 • Gerontophobia

  Boris Sverlow :: Belgium :: 2016

  Wanneer een onderzoek naar eeuwige jeugd fout loopt, ontsnapt een giftige wolk die alles snel veroudert.

  science-fiction
 • Giraffe

  Janne Schmidt :: Netherlands :: 2017

  Na een wat bizarre sollicitatie wordt Elsa aangenomen bij een Call Center. Ze kan onmiddellijk beginnen. Maar al snel duikt er een probleem op, dat Elsa en haar team niet zo makkelijke kunnen oplossen.

  humor
 • Gli Anni

  Sara Fgaier :: :: 2018

  Flarden tekst uit Les années van de Franse schrijfster Annie Ernaux, gecombineerd met oude familiefilmpjes. Noch de woorden, noch de beelden geven het hele verhaal weer.

  documentaire
 • Global Terroir

  Théo Jollet :: France :: 2017

  Enkele jongeren zijn onderweg naar een feest, de autoradio staat op. De radiopresentator van een vrije radio begeleidt als persoonlijke verteller lokale anekdotes en verhalen.

  mockumentary
 • Gokurosama

  Clémentine Frère :: France :: 2017

  Een Japans oud vrouwtje verrekt haar rug op het gelijkvloers van een winkelcentrum. Haar jonge assistente wil haar naar de dokter te brengen, maar die zit een paar verdiepen hoger.

  animatie
 • Graduation `97

  Pavlo Ostrikov :: Ukraine :: 2017

  Roman is een vrij eenzame technieker in een provinciestad. Wanneer Liuda, een vroegere klasgenoot, voor het eerst in 20 jaar terug naar de stad komt, is hij vastbesloten om haar niet nogmaals te verliezen.

  drama
 • Gustav

  Ken Williams, Denis Fitzpatrick :: Ireland :: 2017

  Een man wordt wakker met een vreemd muziekje in zijn hoofd. Wat is het? En waar komt het vandaan?

  humor
 • Harley Wheelchair

  Niels Sabbe :: Belgium :: 2018

  Harley, een verlamde motorrijder, bekijkt de wereld lijdzaam toe vanuit zijn elektrische rolstoel. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, krijgt het leven toch plots weer zin.

  humor
 • Heen en Weer

  Lisa Foster :: Belgium :: 2018

  Ieder van ons heeft een ander ritme. HEEN EN WEER is een dans over individuele ritmes die met elkaar samengaan, op andere momenten lijken te botsen of niet met elkaar in contact komen.

  animatie
 • Heimat

  Emi Buchwald :: Poland :: 2017

  Vijf familieleden ontmoeten elkaar in een politiekantoor. Hier moeten ze getuigen tegen een man die hun vader heeft aangevallen.

  drama
 • Het Moment

  Matthew Noydens :: Belgium :: 2018

  Dirk Postelmans is het archetype van de moderne man, maar om écht gelukkig te zijn wil hij sterven. Om dit te doen, neemt hij een professionele ‘levensconsulent’ in dienst om hem te helpen bij het proces van zijn eigen dood…

  humor
 • Het Spektakel

  Ivo Neefjes :: Belgium :: 2018

  In 2014 martelen en vermoorden twee meisjes van 13 en 14 jaar een fragiele vrouw in haar eigen huis.

  thriller
 • Hoissuru

  Armand Rovira :: Spain :: 2017

  De jonge Japanse Hiroko kampt met een scherpe pijn in haar hoofd, veroorzaakt door een specifieke geluidsfrequentie die alleen zij kan horen.

  drama
 • Hopen op de Goden

  Tom Vancleynenbreugel, Bart Zwysen :: Belgium :: 2018

  Het Gentse regisseursduo Emma De Swaef en Marc Roels maakten in 2012 de veelvuldig bekroonde kortfilm Oh Willy ...

  documentaire
 • Hot and Cold

  Marta Prus :: Poland :: 2017

  Wanneer een jonge vrouw de handtas probeert te stelen van een onbekende vrouw, leidt dit tot een onverwachte ontmoeting. Ze halen de politie er niet bij, maar zoeken een eigenzinnige oplossing die hen allebei verder kan helpen.

  drama
 • Hybrids

  Florian Brauch, Matthieu Pujol , KimTailhades, Yohan Thireau, Romain Thirion :: France :: 2017

  Doordat het onderwaterleven zich moet aanpassen aan de toenemende vervuiling, veranderen er heel wat overlevingsstrategieën.

  animatie
 • I Signed The Petition

  Mahdi Fleifel :: :: 2018

  Twee vrienden bespreken de zin en de gevolgen van het openlijk ondersteunen van een culturele boycot van Israël. Eén van hen heeft immers een petitie getekend en is nu op van de zorgen.

  documentaire
 • Ice Pepper

  Maïlly Boulin, Guillaume Escots, Alicia Journet, Soizic Lefeuvre, Clément Malargé, Eddy Martinez :: France :: 2017

  De pinguïns Roger en Billy wandelen rond op een ijzig zeelandschap. In een verborgen ijsgrot ontdekken ze kisten vol vreemde chili-pepertjes.

  animatie
 • Impossible Figures and Other Stories II

  Marta Pajek :: Poland :: 2016

  Een vrouw – druk bezig in huis- struikelt en valt. Wanneer ze weer recht is gekrabbeld ontdekt ze dat haar huis erg vreemd is: het zit vol tegenstellingen, illusies en patronen.

  animatie
 • In the Palace

  Nelson Polfliet :: Belgium :: 2018

  Wanneer bejaarde danseres Elvira haar overleden echtgenoot Jean een laatste keer wenst terug te zien, is het de duivel die haar komt ophalen.

  humor
 • Island

  Robert Löbel, Max Mörtl :: Germany :: 2018

  Op een klein eiland lopen een paar exotische wezentjes over en door elkaar.

  animatie
 • Kapitalistis

  Pablo Muñoz Gomez :: :: 2018

  Een pizzakoerier wil zijn zoontje Loukas voor kerst graag de dure rugzak geven waar hij van droomt. Loukas heeft er nochtans niet veel hoop op want volgens hem is de kerstman is een kapitalist die enkel rijke kinderen dure cadeaus geeft.

  humor
 • Kastaars

  Jasmine Elsen :: Belgium :: 2016

  In een flatgebouw zijn de bewoners volledig in zichzelf gekeerd, ze kijken nooit naar buiten en zien de kip niet die daar regelmatig voorbij fladdert. De kip heeft boven op het dak een nest waar ze haar eieren uitbroedt.

  animatie
 • Klem

  Ish Ait Hamou :: Belgium :: 2018

  ‘Klem’ vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Ze hebben een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen.

  drama
 • Kontener

  Sebastian Lang :: Germany :: 2018

  Tava en Maryna, twee Poolse vrouwen, werken op een melkerij in Oost-Duitsland. Ook al zijn ze landgenoten, toch negeren ze elkaar met opzet. Tot op een dag Tava niet komt opdagen op het werk.

  drama
 • Kosmos

  Jeroen Cluckers :: Belgium :: 2018

  Dankzij een symbiose tussen de twee bouwstenen van de digitale en de analogie filmbeelden - de pixels en de korrel – ontstaat een symfonie van duizenden abstracte schilderijen.

  experimenteel
 • Kuap

  Nils Hedinger :: Switzerland :: 2018

  Terwijl al zijn broertjes en zusjes evolueren tot kikkers en vertrekken, blijft een kikkervisje alleen achter als kikkervisje. Gelukkig is er veel te ontdekken in de vijver en komt de lente volgend jaar weer terug.

  animatie
 • Kulturen

  Ernst De Geer :: Norway :: 2018

  In de concertzaal waar Arvid werkt, loopt de zaal vol voor de grote première van een concert waarin zijn zus ook meespeelt. Arvid hoopt op zijn eigen momentje in de spotlights, maar de avond verloopt niet zoals hij verwacht.

  humor
 • L'Échapée

  Laëtitia Martinoni :: France ::

  Alice zingt, draagt make-up, lacht. Ze is gelukkig. Toch is ze in het ziekenhuis en erg ziek. Ze is echter verliefd op haar chirurg, haar redder. Hij komt haar elke avond bezoeken.

  drama
 • L'infini

  Lukas Dhont :: Belgium :: 2014

  Samen met zijn moeder Josephine pikt de elfjarige Oscar zijn vader op. Het contact tussen de twee is zwakjes en onwennig. Oscar ondergaat de situatie vanop een afstand. Hij speelt met Steven.

  drama
 • La Bague au doigt

  Gerlando Infuso :: Belgium :: 2018

  Op Valentijnavond wil de romantische Icaro zijn vriendin Vanilla ten huwelijk vragen in hun favoriete restaurant. Maar dat is buiten chef kok Dimitri gerekend die alles bovenhaalt om de jonge Icaro te doen falen.

  animatie
 • La Mort, Père et Fils

  Denis Walgenwitz, Winshluss :: France :: 2017

  De zoon van De Dood heeft geen zin om te werken in het familiebedrijf. Hij wil veel liever een beschermengel zijn. Maar dat is niet zo evident en zijn vader moet hem ter hulp schieten

  animatie
 • La Station

  Patrick Ridremont :: Belgium :: 2017

  Een pasgetrouwd koppel en hun zus stoppen bij een mysterieus tankstation. Binnen zit een vreemde man en een nog vreemdere kopiemachine.

  humor
 • Lachez les chiens

  Emmanuelle Fleytoux :: :: 2018

  Anouck is een verlegen meisje dat de keuze zal moeten maken tussen haar man, een aantrekkelijke waakhond of haar kleine broertje, een boze puppy. Op de vooravond van de 18de verjaardag van haar broer, ontploft de delicate situatie.

  drama
 • Lamp

  Roman Polanski :: Poland :: 1959

  Een poppenmaker is aan het werk bij het licht van een kerosine lamp. Hij is omringd door poppen en poppenonderdelen. Na een laatste reparatie, sluit hij zijn atelier af. Binnen begint het gefluister.

  experimenteel
 • Leaves

  Agnieszka Borowa :: Poland :: 2012

  Een meisje verlaat haar kamer en komt zo in een wereld vol blaadjes terecht.

 • Les Elefants Seront Contents

  Lucas Roussel, Charlotte Brun, Loïc Frimat, Vincent Labis, Adrien Lannoy, Alice Lepoutr :: France :: 2018

  In een post-apocalyptische wereld hebben insecten de uitgestorven mens vervangen en zijn gewelddadige gedrag overgenomen.

  animatie
 • Les Naufragés

  Mathieu Mortelmans & Cécile Delberghe :: Belgium :: 2018

  Amane is advocaat. In de gevangenis ondervraagt ze Nina, een vrouw die pas aan haar straf begint. Terwijl ze allebei worstelen met hun geweten, neemt hun ontmoeting al snel een onverwachte wending…

  misdaad
 • Let's break the Ball

  Roman Polanski :: Poland :: 1957

  Studenten hebben een fuifje georganiseerd. Iedereen is er om plezier te maken, naar de band te luisteren en te dansen. Een groep stoere jongens komt toe, ook al zijn ze niet uitgenodigd.

  drama
 • Life Smartphone

  Chenglin Xie :: China :: 2015

  Met de blik vastgepind op de smartphone, heeft niemand nog oog voor de omgeving en de mensen rondom ons. Mensen raken van elkaar vervreemd en het duurt niet lang of er vallen slachtoffers.

  animatie
 • Like an elephant in a china shop

  LL. Chevrier, Luka Fischer, R. Groshens, M. Guillon, E. Martinez, B.Paillard, L. Rasasombat :: France :: 2017

  De mooie porseleinwinkel staat vol prachtige breekbare spulletje. Plots staat er een grote olifant tussen de rekken vol met kostbare antiek.

  animatie
 • Limbo

  Shenhani Fernando :: United Kingdom :: 2018

  Ook in Groot-Brittannië zijn er tienduizenden asielzoekers gestrand. Terwijl ze wachten op een beslissing over hun asielaanvraag, staat hun leven on hold.

  documentaire
 • Los Que Desean

  Elena Lopez Riera :: :: 2017

  In het zuiden van Spanje wordt een race georganiseerd met allerlei gekleurde duiven. De winnende duif is niet diegene die eerst aankomt, maar de duif die weet hoe het vrouwtje te verleiden en er het langst weet naast te vliegen.

  documentaire
 • Lou

  Dave Mullins :: United States :: 2017

  Een pestkop vindt een kist met verloren voorwerpen en een monster dat zich daar in verstopt.

  animatie
 • Love is Blind

  Dan Hodgson :: United Kingdom :: 2015

  Alice bedriegt haar dove vriend al een tijdje met de knappe James. Wanneer hij op een dag onverwacht vroeger thuiskomt en hen bijna betrapt, probeert Alice er alsnog tussenuit te komen.

  humor
 • Love Rat

  Jip Heijenga :: Belgium :: 2018

  Voor de 22-jarige Ella moet haar relatie met Casper liever niet te serieus worden. In Tinder tijden is het beter om de opties open te houden en te verkennen. Er zijn meerdere ‘perfecte partners’ te bedenken. Hoe meer, hoe liever. Toch?

  romantisch
 • L’été et tout le reste

  Sven Bresser :: Netherlands :: 2018

  Marc-Antoine en Mickael blijven iedere winter achter op het leeggelopen eiland Corsica. Net zoals hun vrienden zitten ook zij vol plannen om naar het vasteland te vertrekken. Lukt het Marc-Antoine om zijn vertrouwde omgeving te verlaten?

  coming-of-age
 • Ma Mama

  Katy Wang :: United Kingdom :: 2017

  Twee figuren gaan op ontdekking in de grote jungle en komen onderweg heel wat bizarre dieren tegen.

  animatie
 • Maja

  Marijana Jankovic :: Denmark :: 2018

  Het Servische meisje Maja woont nog niet zo lang met haar ouders in Denemarken. Alles is nieuw en voor Maja is het niet makkelijk om vriendjes te maken omdat ze de taal niet spreekt.

  drama
 • Mama van glas

  Susan TANGHE :: Belgium :: 2005

  Emma en haar moeder Claire gaan er samen tussen uit. Claire is levensmoe, wat een enorme last is voor Emma. Ze houdt van haar moeder, maar kan die niet bereiken.

  familiedrama
 • Mammals

  Roman Polanski :: Poland :: 1962

  In een bar winterlandschap trekt een man een slee. Op de slee zit een andere man met een dode vogel. Ze stoppen en wisselen van plaats.

  humor
 • Marta

  Lucía Forner :: Spain :: 2017

  Het is Marta’s grote droom om seriemoordenaar te zijn. Ze heeft Carlos uitgekozen als allereerste slachtoffer.

  thriller
 • Mascarpone

  Jonas Riemer :: Germany :: 2018

  De dromerige Francis botst per ongeluk met zijn auto tegen die van de maffiabaas Mascarpone. Als straf nemen ze zijn hond Frafalle gevangen en moet Francis op uitkijk staan bij een bankoverval.

  misdaad
 • Material World

  Amel Amri :: Belgium :: 2018

  Wanneer een onschuldig klein vogeltje vast komt te zitten in de kunstmatige schoonheid van onze materialistische wereld, kan hij blijkbaar niet aan de aantrekkingskracht ontsnappen. Het doet hem een beetje aan "thuis" denken.

  animatie
 • Meli Melo

  Julian Wolf :: Belgium :: 2018

  Een bonte groep jongeren in de grootstad. Vastgeroest in een dagelijkse sleur van hangen en chillen, praten ze meer over hun toekomst dan dat ze er effectief aan werken.

  coming-of-age
 • Meneer papier gaat uit wandelen

  Steven De Beul, Ben Tesseur :: Belgium :: 2018

  Op een mooie dag gaat Meneer Papier wandelen. Met zijn schaar knipt hij de wereld die hij wenst.

  animatie
 • Meryem

  Reber Dosky :: Netherlands :: 2018

  Tijdens de gevechten rond Kobani zijn het de vrouwen die het voortouw nemen in de strijd tegen IS. Met doorzettingsvermogen en de hulp van de Amerikaanse luchtmacht voeren deze vrouwen het gevecht voor vrijheid.

  documentaire
 • Mia Donna

  Pavlo Ostrikov :: Ukraine :: 2018

  Het leven van de 46-jarige Oksana wordt helemaal overhoop gehaald wanneer haar echtgenoot Tolik plots verandert in een 7-jarige jongetje. De dokters staan machteloos en niemand kan hem terug veranderen.

  humor
 • Miazmat

  Klaudiusz Wesolowski :: Poland :: 2018

  Een intrigerende wereld van kleur en vorm geïnspireerd door de Poolse schilder/filosoof/schrijver S.I.

  experimenteel
 • Montgolfière

  Rik Chaubet :: Belgium :: 2018

  Een muur van ironie weerhoudt een meisje en een jongen om naar elkaar toe te groeien. Diezelfde ironische houding belet een groep van 6 jongeren om in te zien dat hun leven nergens naartoe gaat.

  experimenteel
 • Mountain

  Grégoire Verbeke :: Belgium :: 2018

  Lente in Noord-Albanië. De geiten worden vanuit de valleien de bergen in geleid. Ook Prek Gjoni verplaatst zijn vee met de hulp van Jovalin. Houdt hij met stukgelopen schoenen en een paraplu de 4-daagse wandeling vol?

  documentaire
 • Muil

  Jasper Vrancken :: Belgium :: 2018

  Richard heeft een ongewone seksuele fantasie. Via een contactadvertentie ontmoet hij de mysterieuze Max en krijgt hij de kans zijn onvervulde fantasie werkelijkheid te laten worden. Kan Richard aan zijn donkere verlangens ontsnappen of niet?

  thriller
 • Murder

  Roman Polanski :: Poland :: 1957

  Een slaapkamerdeur gaat zachtjes open en een man met een lange jas gaat naar binnen. Hij nadert het bed waarin een man ligt te slapen en haalt een mes uit zijn jas boven.

  thriller
 • Muscle-Up

  Robert McIntosh :: United States :: 2017

  Een adembenemende, single-shot vlucht over Muscle Beach met ongeziene drone shots gemaakt met de kleinste HD-drone ter wereld.

  experimenteel
 • Must Kill Karl

  Joe Kicak :: Canada :: 2016

  Karl is onuitstaanbaar. Hij nodigt zichzelf steeds uit en weet niet van ophouden. Een groepje vrienden is Karl beu. Meer dan beu. Op een avond beslissen ze dat er maar één manier is om voorgoed van hem af te raken.

  humor
 • My Nephew Emmett

  Kevin Wilson, Jr. :: United States :: 2017

  28 augustus 1955. De 64-jarige Mose Wright probeert zijn 14-jarige neef te beschermen tegen twee racistische moordenaars die uit zijn op bloed. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de moord op Emmett Louis Till in 1955.

  historisch
 • Negative Space

  Max Porter & Ru Kuwahata :: France :: 2017

  Sams vader moet heel vaak op zakenreis en is dus zelden thuis. Toch heeft hij een unieke band met zijn zoon dankzij de kunst van het perfect inpakken van een reiskoffer,

  animatie
 • Night moves

  Falk Schuster :: Germany :: 2018

  Diep in de nacht wanneer iedereen slaapt, razen allerlei gekke vormen en vrolijke beestjes door de slaapkamer. Alleen het eerste zonlicht kan een eind maken aan hun nachtelijke avonturen.

  animatie
 • Nuru

  Michael Palmaers :: :: 2011

  De opportunistische directeur van de verlaten zoo draagt een dokter op om een aantal medische experimenten uit te voeren op een gorilla, één van de enige dieren die er nog is.

  animatie
 • Once Upon a Line

  Alicja Jasina :: :: 2016

  Een man leidt een monotoon leventje, waarbij elke grijze dag dezelfde lijkt. Tot hij op een dag iemand ontmoet en verliefd wordt. Alles verandert en heel zijn leven wordt overhoop gehaald.

  animatie
 • One Small step

  Andrew Chesworth, Bobby Pontillas :: United States :: 2018

  Al van kindsbeen af droomt de Chinees-Amerikaanse Luna ervan om astronaut te worden.

  animatie
 • Operatie Kazuifel - de film

  Iwein Segers, Niels Snoek :: Belgium :: 2018

  Het jaar des heren 1973. Vier onbekwame leden van een paramilitaire Vlaamse groepering reizen af naar Oostenrijk om daar een topgeheime missie ten uitvoer te brengen.

  mockumentary
 • Optical Sound

  Mika Taanila :: Finland :: 2005

  Kantoortechnologie veroudert zeer snel. Oude apparaten veranderen in muziekinstrumenten van de toekomst. De film is gebaseerd op Symfonie # 2 voor twaalf Dot Matrix Printers, gecomponeerd door de Canadese artiest [The User].

  musical
 • Orogenesis

  Boris Labbé :: France :: 2018

  Een reis naar het abstracte, als een hypothese over de manier waarop bergketens zich hebben gevormd.

  experimenteel
 • Ou Quoi

  Cecilia Verheyden :: Belgium :: 2007

  Wanneer de lift in het appartementsgebouw het weer eens laat afweten en Stefan zijn mindervalide zus twaalf verdiepingen omhoog moet dragen, is voor hem de maat vol. Ze moeten dringend op zoek naar een nieuwe woonst.

  familiedrama
 • Our Song to War

  Juanita Onzaga :: Belgium :: 2018

  Krokodillenmannen, een mysterieuze rivier, kinderen die graag vissen en een oorlog die eindigt, alles komt samen in het Colombiaanse Bojayá.

  documentaire
 • Overrun

  Antonin Derory, Adrien Zumbihl, Pierre Ropars, Matthieu Druaud, Diane Thirault, Jérémie Cottard :: France :: 2017

  Een mier belandt in een donkere en koude plek. Hij probeert te ontsnappen aan deze verwarrende en gevaarlijke wereld, die tegelijk erg fascinerend is.

  animatie
 • Panta Rhei

  Wouter Bongaerts :: Belgium :: 2018

  De introverte marine bioloog Stefaan kan niet ontsnappen aan het water dat genadeloos zijn leven binnensijpelt via onophoudende regen, lekkende kranen en overstromingen.

  animatie
 • Pantin

  Timothée Crabbé :: Belgium :: 2018

  Een onschuldig en nieuwsgierig kind loopt mee in de mallemolen van het moderne leven - dat hem voedt, opvoedt en beschermt. Maar het ritme versnelt en stilaan begint het kind de zaken anders te bekijken.

  animatie
 • Pathetiek

  Yahya Terryn :: Belgium :: 2018

  Ludo en Karel, twee beste vrienden, hebben afgesproken tijdens een pianoconcert van Beethoven. Ludo vertelt zijn vriend dat hij zijn familie heeft verlaten voor zijn nieuwe vriendin, de pianiste.

  drama
 • Perdition County

  Raphaël Crombez :: Belgium :: 2014

  Soldaat Desmond laat zijn bloeddorstige groep achter en begint aan een avontuurlijke reis op zoek naar vrijheid, langs de eindeloze landschappen van een fictief land. Hij probeert zo zijn menselijkheid terug te winnen.

  drama
 • Perfect Darkness

  Maaike Neuville :: Belgium :: 2016

  Gus en zijn hoogzwangere vriendin Anna zijn op vakantie. Tijdens een nachtelijke wandeling naar een idyllische plek aan zee, doet Anna een bekentenis. Kan het koppel, tussen de woeste natuur en onder een volle maan, het conflict overwinnen?

  drama
 • Polska Warrior

  Camiel Schouwenaar :: Netherlands :: 2017

  Eryk neemt zwemlessen enkel en alleen omdat zijn bazige vader dat wil. Om te leren opkomen voor zichzelf moet hij zo dapper worden als zijn avatar in een computerspelletje, de reus Polska Warrior.

  animatie
 • Prisoner Of Society

  Rati Tsiteladze :: :: 2018

  Een jonge transgendervrouw zit gevangen tussen haar persoonlijk verlangen naar vrijheid en de traditionele verwachtingen van haar ouders.

  documentaire
 • Provence

  Kato De Boeck :: Belgium :: 2018

  Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elf-jarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meis

  coming-of-age
 • Psychodroom

  Elissa Verjans :: Belgium :: 2018

  De jonge kunstenares Mina vindt een brief uit haar tienerjaren waarin ze praat over een psychose en hoe ze die probeerde te genezen.

  animatie
 • Punchline

  Christophe M.Saber :: Switzerland :: 2017

  Wat is de beste oneliner voor je iemand neerschiet? Twee wannabe criminelen hebben een discussie over de beste punchline voor ze Michel gaan liquideren.

  humor
 • Pussy

  Renata Gasiorowska :: Poland :: 2016

  Een meisje is ‘s avonds alleen thuis en verveelt zich rot. Ze besluit om een gezellige portie soloseks te hebben, maar niet alles gaat volgens plan.

  animatie
 • Radio Voorwaarts

  Mateo Vega :: Netherlands :: 2018

  Het pand van een alternatieve gemeenschap wordt binnenkort ontruimd. Krakers, kunstenaars, idealisten en ravers komen voor de laatste keer samen om het einde van hun geliefde gebouw te vieren.

  drama
 • Rainbow Children - Portrait of Elika

  Maryam Bayani :: Belgium :: 2018

  De vijfjarige Elika heeft een dubbele nationaliteit en wil via een presentatie in de klas een juister beeld weergeven van haar moeder die afkomstig is van Iran. Tijdens de spreekbeurt krijgt ze veel vragen van haar klasgenoten.

  documentaire
 • Rhizoma

  Santiago Pérez Rodríguez :: Belgium :: 2018

  Honden en zendmasten. Frequenties van vlees en elektrisch gejank. Een verontrustende sfeer waarin het dierlijke, de organische en de industriële met elkaar vermengd worden.

  animatie
 • Rien ne va plus

  Sophie Linnenbaum :: Germany :: 2017

  Bodo staat op de rand van het dak en is klaar om te springen, maar dan rinkelt plots zijn telefoon.

  thriller
 • Rubber Coated Steel

  Lawrence Abu Hamdan :: :: 2017

  In mei 2014 werden twee ongewapende tieners op de West Bank gedood door Israëlische soldaten. Een audioanalyse van het incident onderzoekt of er rubberen of dodelijke kogels zijn gebruikt.

  documentaire
 • Sara’s Intimate Confessions

  Emilie Blichfeldt :: Norway :: 2018

  Sara voelt zich vaak erg groot en struis. Te groot en te struis om te passen in het klassieke beeld van vrouwelijkheid. Ze gaat er een gesprek over aan met haar vagina.

  humor
 • Sheep

  Julia Ocker :: Germany :: 2018

  Een avontuurlijk lammetje zoekt gevaarlijke situaties op, zeer tegen de wil van de andere bezorgde schapen in.

  animatie
 • Shmevolution

  Nolan J. Downs :: United States :: 2016

  Het evolutionaire leven van een levend organisme ontplooit zich in een bizar landschap.

  animatie
 • Short Distance

  Giovanni Pierangeli :: Poland :: 2017

  Een opvliegende coach krijgt de tijdelijke voogdij over zijn sportieve jongere broer die uit een jeugdgevangenis komt. Hun complexe relatie heeft een grote invloed op het gemeenschappelijke doel waar ze naar streven.

  drama
 • Siemiany

  Philip James McGoldrick :: :: 2009

  Andrzej en Michal zijn twee jonge tieners die elk jaar samenkomen in het kleine dorp Siemiany. Michals oudere broer, de stoere Lukasz, is de leider van een bende.

  coming-of-age
 • Sloth

  Julia Ocker :: Germany :: 2018

  Een luiaard wil dolgraag een ijsje. Alleen is hij veel te traag.

  animatie
 • Sog

  Jonatan Schwenk :: Germany :: 2017

  Na een overstroming komen enkele vissen vast te zitten in oude bomen. Uit angst uit te drogen schreeuwen ze erg luid om hulp. De inwoners van een nabij gelegen grot zijn niet zo blij met hun geschreeuw en aanwezigheid.

  animatie
 • Solar Walk

  Réka Bucsi :: Denmark :: 2018

  Het universum is vol in chaos en kosmische schoonheid. Een paar individuen reizen doorheen deze surrealistische kosmos op zoek naar hun eigen betekenis.

  animatie
 • Sonnet 81

  Maaike Neuville :: Belgium :: 2013

  Het is tien jaar geleden dat Ellen, dochter van Lut en Jos, overleed. Ook nu vindt de jaarlijkse reünie plaats met Ellens vrienden. Elk van hen gaat op een aparte manier met het verlies om. Waar zit het verdriet nu?

  drama
 • Spermaceti

  Jacky De Groen :: Belgium :: 2018

  Matrozen doden de tijd onder een brandende zon, in afwachting van een teken van hun prooi. Een jonge geest richt zich naar binnen. Na het bloedvergieten biedt een sterke arm even beschutting. Een jongen krijgt zijn eerste tatoeage.

  animatie
 • Springstof

  Robbin Rooze :: Belgium :: 2018

  Wanneer drie jonge mannen met Arabische roots plots een bom in hun pick-up vinden, botsen ze op meer vooroordelen dan ze aankunnen.

  parodie
 • Sram

  Petar Krumov :: Bulgaria :: 2018

  Macho is een arme jongen die vaak spijbelt om op een bouwplaats te werken. Het enige lichtpunt in zijn leven is vriendin, Donna. Maar Donna is onzeker tegenover zijn moeder, die op school als conciërge werkt.

  drama
 • Teethful Smile

  Roman Polanski :: Poland :: 1957

  Een man werpt een blik door een klein raampje wanneer hij er langs komt. Hij ziet een vrouw aan een wastafel. Ze is naakt en droogt haar haren met een handdoek. De gluurder lacht.

  drama
 • The Ape Man

  Pieter Vandenabeele :: Belgium :: 2017

  Een vuilnisman vult ’s avonds zijn tijd met het kijken van Tarzanfilms. Als hij op een dag het geschreeuw van zijn buurvrouw hoort, gaat hij op zoek naar de Tarzan in zichzelf om zijn Jane te redden…

  animatie
 • The Award

  Lidija Mojsovska :: Macedonia :: 2017

  De 10-jarige Arben wil deelnemen aan een wedstrijd georganiseerd door de school ter ere van een Christelijk feest. Met de prijs wil hij zijn zieke broertje helpen. Maar Arben komt uit een moslimgezin…

  drama
 • The Best Fireworks Ever

  Aleksandra Terpinska :: Poland :: 2017

  Een dag uit het leven van drie vrienden in een Europese stad waar een militair conflict losbreekt. De vrienden moeten hun toekomstplannen herzien.

  drama
 • The Bird and the Whale

  Carol Freeman :: Ireland :: 2018

  Een jonge walvis raakt gescheiden van zijn familie en vindt een vogeltje in een kooi, de enige overlever van een schipbreuk. Samen proberen ze te overleven in de grote ocean.

  animatie
 • The Box

  Dusan Kastelic :: Slovenia :: 2017

  In de box leven erg ongelukkige wezens. Één van deze wezens is anders dan de anderen en hoort er niet thuis. Hij denkt namelijk outside-the-box.

  animatie
 • The Burden

  Niki Lindroth von Bahr :: Sweden :: 2017

  In een zielloos gebouw langs een snelweg bevinden zich een supermarkt, een callcenter, een fastfood restaurant en een lange-termijn-hotel. De werknemers gaan er de verveling en zinloosheid te lijf met muziek en dans.

  animatie
 • The Christmas Gift

  Bogdan Muresanu :: Romania :: 2018

  Op 20 december 1989 – enkele dagen nadat dictator Ceausescu een opstand bloedig heeft neergeslagen – hoort een vader tot zijn ontzetting wat zijn zoontje aan de kerstman heeft gevraagd.

  familiedrama
 • The Eleven O'Clock

  Derin Seale, Josh Lawson :: Australia :: 2016

  Een patiënt met waanideeën gelooft dat hij eigenlijk de psychiater is. Terwijl arts en patiënt elkaar proberen te behandelen, loopt de sessie uit de hand.

  humor
 • The Fifth Walll

  Peter Kutin & Florian Kindlinger :: Austria :: 2017

  Een immens kogelvrij glazen paneel als glazen muur tussen publiek en camera, symbool voor de alomtegenwoordige schermen rondom ons, waardoor we steeds meer via abstractie gaan leven. Een vijfde muur die we niet langer kunnen negeren.

  conceptueel
 • The Hollow Coin

  Frank Heath :: United States :: 2016

  Een man in een telefooncel is wanhopig op zoek naar zijn geheugenkaartje dat verstopt zit in een holle munt.

  documentaire
 • The Hunt

  Alexey Alekseev :: France ::

  Een slechtziende jager neemt per ongeluk een konijn mee op jacht in plaats van zijn hond. Gelukkig raakt geen enkel dier gewond.

  animatie
 • The Hymns of Muscovy

  Dimitri Venkov :: Russia :: 2018

  Een reis door Muscovy – een ondersteboven tweelingstad van Moskou – vertelt een verhaal via architectuur en muziek. Het verhaal van een esthetische evolutie gedreven door een ideologische evolutie. .

  experimenteel
 • The Origin Of Sound

  Paul Driessen, Toon Loenders :: Belgium :: 2018

  Genesis, de zevende dag, ‘s ochtends vroeg. De Schepper beseft plots dat hij vergeten is om geluid aan de wereld toe te voegen! Hij probeert dat recht te zetten met behulp van zijn verzameling bizarre tekenfilms.

  animatie
 • The Realm of Deepest Knowing

  Seunghee Kim :: Korea, Republic of :: 2017

  Wanneer je elkaar door en door kent, dring je door tot diep onder de oppervlakte tot in de meest verholen plekjes van het hart en vul je elkaar aan tot je samen een eenheid vormt.

  animatie
 • The Remembered Film

  Isabelle Tollenaere :: Belgium :: 2018

  Jonge soldaten dwalen rond in de bossen. Ze dragen verschillende soorten uniforms: oude Sovjet-uniforms naast kledij van Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog, camouflage-kledij uit de Golfoorlog naast uniformen van de Wehrmacht.

  documentaire
 • The Silent Child

  Chris Overton :: United States :: 2017

  Libby, een 4-jarig meisje dat doof is, leeft in een wereld vol stilte, tot een sociale werker haar leert communiceren met gebarentaal.

  drama
 • The Sun Ladies

  Celine Tricart, Christian Stephen :: United States :: 2017

  Toen het ISIS-leger Irak binnenviel in 2014 viseerden ze de Jezidi gemeenschap: de mannen werden vermoord, de vrouwen als seksslaven weggevoerd.

  documentaire
 • The Swimming Lesson

  Tatyana Okruzhnova :: Russia :: 2017

  Een jongetje op het strand is gefascineerd door de vele verhalen die hij hoort over de spannende onderwaterwereld. Al snel zal hij zelf ontdekken of hij goed genoeg kan zwemmen.

  animatie
 • The theory of Sunset

  Roman Sokolov :: Russia :: 2017

  Diep in de nacht rijdt een vastberaden fietser door het ijskoude bos. Hij staat voor een grote uitdaging: ervoor zorgen dat dag fris en op tijd kan beginnen.

  animatie
 • The Visitor

  Ali Baharlou :: Belgium :: 2017

  Een priester zit met een probleem: er is een leiding gesprongen in de kerk. Hij zoekt tevergeefs naar een loodgieter die hem kan helpen, tot een mysterieuze man plots opdaagt.

  drama
 • The World

  Mika Taanila :: Finland :: 2017

  Een ondersteboven wereld zonder mensen met verlaten landschappen en achtergelaten spullen, schijnbaar in afwachting van een ramp.

  experimenteel
 • This No Land

  Alexander Decommere :: Belgium :: 2018

  Een oude cowboy en een meisje van 6 zijn onderweg naar Disneyland. Tijdens hun reis door een desolaat landschap ontmoeten ze op de weg een aantal vreemde figuren. In een tankstation treffen ze elkaar…

  western
 • Tomatic

  Christophe Saber :: France, Switzerland :: 2018

  De drie beste vrienden Jimmy, Samy en Sofie hebben een baanbrekend idee: ze bouwen een snoepautomaat om tot automaat om cannabis te verkopen. Perfect idee toch?

  misdaad
 • Triptych

  Katia Lom :: United Kingdom :: 2018

  Wanneer een dochter het huis van haar overleden vader leegmaakt, vindt ze vele stille getuigen van het verleden, voorwerpen die haar terug verbinden met haar geschiedenis. Een reflectie over tijd en herinnering en de ervaring van ballingschap.

  docufictie
 • Two Men and a Wardrobe

  Roman Polanski :: Poland :: 1958

  Twee mannen komen uit de zee gestapt terwijl ze een antieke kleerkast dragen. Ze rusten even uit op het strand en besluiten om een dorpje in de buurt te bezoeken. Daar worden ze niet altijd even enthousiast ontvangen…

  Milestones 3
  experimenteel
 • Undiscovered

  Litzenberger Sara :: United States :: 2017

  Het is nog niemand gelukt om een foto te nemen waar Bigfoot op staat. Maar dat is om een heel andere reden dan iedereen denkt.

  animatie
 • Undocumented Love

  Fatma Osman :: Belgium :: 2018

  Amal woont samen met haar vrienden in een asielcentrum. Op een dag verlaat haar beste vriendin Muna het centrum en wordt ze vervangen door een wat vreemd nieuw meisje: Hamda

  drama
 • Velo

  Glenn D'Hondt, Birger Platteeuw :: Belgium :: 2018

  De vrouw van Lucien is onlangs gestorven. Om te ontsnappen aan de eenzaamheid thuis gaat hij elke dag even fietsen. Op een dag moet Lucien een andere route nemen. Hij ontmoet een meisje dat hem terugvoert naar zijn jeugd.

  animatie
 • Vihta

  François Bierry :: Belgium :: 2018

  Nadat hun klein bedrijfje is overgenomen door een grote firma, worden Serge en zijn vier collega’s uitgenodigd op een uitstapje betaald door de firma: een dagje in een sauna- en wellness center.

  humor
 • Vis

  Abel Bos :: Belgium :: 2018

  Door een zeldzame aandoening verliest Bas het gevoel in zijn benen en komt zo in het ziekenhuis terecht. Zijn kamergenoten Fons en Van Binsbergen laten hem niet met rust en het personeel behandelt hem als een nummertje.

  humor
 • Visitor

  Stef de Hoog :: Belgium :: 2017

  December 1944, Hongarije. Duizenden Roma werden gedeporteerd naar de Duits-Hongaarse grens. Een verschrikkelijke periode met de meest duistere verhalen.

  oorlogsfilm
 • Vivat Musketeers!

  Anton Dyakov :: Russia :: 2017

  De wereld staat op het puntje te vergaan. Alles lijkt hopeloos. Maar dan komen de echte helden naar voren, dappere musketiers zonder angst. Lang leve de musketiers!

  animatie
 • Wandering in Paris + Lost in Tokyo + Shared Memories

  Benjamin Bardou, Ash Thorp :: France :: 2018

  Fascinerende impressionistische werelden worden gecreëerd dankzij een geheel nieuwe techniek die gebruik maakt van volumetrische camerabeelden.

  experimenteel
 • Warsaw Rising

  Tomasz Dobosz :: Poland :: 2018

  Polen 1944. Kapitein Wladyslaw Sieroszewski krijgt een briefje van zijn dochter, net voor hij vertrekt om mee te strijden in de gewapende opstand tegen de Duitsers. Het briefje zal een grote invloed hebben op zijn lot.

  oorlogsfilm
 • Watu Wote - all of us

  Katja Benrath :: Germany ::

  Door de jarenlange terroristische aanslagen is er in Kenia is een gevoel van angst en wantrouwen tussen moslims en christenen. Op een dag wordt een bus vol gemengde passagiers tegengehouden door islamitische extremisten.

 • Wave

  Benjamin Cleary, TJ O'Grady Peyton :: Ireland :: 2017

  Na een dramatisch ongeval belandt Gasper voor enkele jaren in een coma. Wanneer hij eindelijk wakker wordt, spreekt hij een volledig ongekende taal. Linguïsten wereldwijd zijn verbijsterd.

  humor
 • We will be happy now

  Borja Soler :: Spain :: 2018

  Belén en Lorenzo zijn het heden. Daniel en Clara het verleden. Ze denken allemaal dat de toekomst hen zal redden. Maar de toekomst is altijd te laat… en komt pas wanneer we al lang gestopt zijn met wachten.

  romantisch
 • Weekends

  Trevor Jimenez :: United States ::

  In 1980 leeft in Toronto een jongen in twee huizen waar hij non-stop tussen wisselt. De huizen van zijn recent gescheiden ouders. De jongen ervaart de hele situatie in een droom gemixt met de realiteit van een gebroken familie.

  animatie
 • What's The Damage

  Heather Phillipson :: Great Britain ::

  Een experimentele collage gegroeid uit een groeiend onbehagen over de oprukkende machtsstructuren wereldwijd. Een rebellie tegen de dominantie van de blanke man via beelden van overgekamde toupetjes, opkomende supermanen, pizza's en drones.

  experimenteel
 • Whose Cheek Is This?

  Charles Dhondt :: Belgium :: 2018

  Feit en fictie lopen doorheen in deze geïmproviseerde, fraai gefilmde afstudeerfilm over de driehoeksrelatie tussen de acteurs Eleonore Van Godtsenhoven (27), Stine Sampers (24) en Ezra Fieremans (23).

  experimenteel
 • Widdershins

  Simon P Biggs :: United Kingdom :: 2018

  Het perfect geregelde leventje van een stijlvolle heer komt in het gedrang wanneer hij - tegen het advies van zijn robot butler in - verliefd wordt op een vrijgevochten vrouw.

  animatie
 • Wild Game

  Jeronimo Sarmiento :: Estonia :: 2018

  Tijdens een strenge winter in Estland komt een groepje tieners regelmatig samen voor een ongewone jachtpartij in het woud. De 15-jarige Liis wil er graag bijhoren. Gelukkig belandt ze in het team met de jongen waar ze een boon voor heeft.

  coming-of-age
 • Wildebeest

  Nicolas Keppens, Matthias Phlips :: Belgium :: 2017

  Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.

  animatie
 • Wolfsmelk

  Hans Vercauter :: Belgium :: 2013

  Wanneer Marcus na een aantal jaren gevangenschap weer vrijkomt, is hij vastbesloten de rekening te vereffenen met zijn broer Simon.

  drama
 • Wren Boys

  Harry Lighton :: United Kingdom :: 2017

  Op de tweede kerstdag brengt een priester zijn neef naar de gevangenis.

  drama
 • Your Spiritual Temple Sucks

  John Hsu :: Taiwan :: 2017

  Mr Chang komt aan in zijn ‘spirituele tempel’: de plek in het hiernamaals die je levenslot weerspiegelt. Om zijn financiële en huwelijksproblemen op te lossen, roept hij zijn beschermengel op- de Dondergod. Maar dat was geen goed idee.

  humor
 • Zwanenzang

  Eline Muys :: Belgium :: 2018

  Een man werkt aan zijn laatste kunstwerk. Werkelijkheid en verbeelding vervlechten op een speelse manier en stilaan vervagen alle grenzen, waardoor de Swan Song ontstaat.

  animatie