Praktisch


Prijzen en reducties


VOD TICKET KORTFILMPROGRAMMA: € 4

LIVESTREAM TICKET: € 4

FESTIVALPAS: € 19
Geeft toegang tot alle VOD kortfilmprogramma's en livestreams. Hier te koop.

ACCREDITATIE VOOR PROFESSIONALS
Professionals actief in de filmwereld (journalisten, critici, programmatoren, distributeurs, filmmakers,...) kunnen een accreditatie aanvragen. Indien goedgekeurd, geeft deze toegang tot het volledige festivalprogramma.

Ticketverkoop


ONLINE TICKETS KOPEN
Via deze website, www.kortfilmfestival.be. Bij iedere programmapagina vind je een ticketknop.

WANNEER TICKETS KOPEN
Je kan tickets op voorhand aankopen.

- VOD tickets zijn éénmalig te gebruiken gedurende de hele festivalperiode.
- Livestream tickets zijn enkel te gebruiken op het aangegeven moment. Je kan een half uur voor aanvang van de livestream de virtuele filmzaal betreden.

Contact


TICKETS
Voor tickets kan je met ons contact opnemen vanaf 9 november:
Onthaal Cinema ZED-Vesalius
T +32 16 679 235
ticket@cinemazed.be.

KANTOOR KORTFILMFESTIVAL LEUVEN
Voor info over de films en meer info over het festival:
T +32 16 679 240
info@kortfilmfestival.be

FONK VZW
De vereniging achter het festival:
T +32 16 679 240
info@fonk.be

 

FAQ

Kan ik vanuit het buitenland naar films kijken?

Neen, zowel de livestreams als het VOD aanbod zijn enkel vanuit België te bekijken.

Enkel een accreditatie voor professionals geeft vanuit het buitenland toegang tot het volledige festivalprogramma.

Kan ik met de festivalpas zowel de VOD- als de Livestreamsvertoningen bekijken?

Ja, met je festivalpascode kan je zowel de VOD- als Livestreamvertoningen bekijken. 

Kan ik mijn ticket nog omruilen naar een festivalpas? 

Neen, dat is technisch niet mogelijk in ons ticketsysteem.

Moet ik met mijn festivalpas/accreditatie code apart tickets kopen per kortfilmprogramma (Livestream en VOD) dat ik wil bekijken?

Neen, je kan je festivalpas/accreditatie code gebruiken om “in te loggen” bij een VOD- of Livestream vertoning. Dus, als je een accreditatie of festivalpas hebt, moet je niet apart voor elk kortfilmprogramma een ticket kopen. 

Ik wil opnieuw inloggen met mijn festivalpas/accreditatie, maar er staat dat de code al reeds gebruikt werd. Kan ik dan niet meer kijken?

Als je je festivalpas/accreditatiecode gebruikt om in te loggen voor een VOD- of Livestreamprogramma, wordt er automatisch een ticketcode gegenereerd die ook naar je mailbox wordt verstuurd. Als je (per ongeluk) uit de vertoning gaat, moet je de ticketcode gebruiken die je in je mailbox hebt gekregen voor die vertoning/programma en niet je festivalpas/accreditatiecode.

Waar en wanneer kan ik naar een kortfilmprogramma kijken?

Bij de Livestreamvertoningen kan je enkel op het specifieke (live)moment kijken, zoals aangeduid op het Livestreamschema. Je kan na het startuur van de Livestreamvertoning nog inloggen en inpikken en dit tot het einde van de Livestream. “Terugspoelen” is niet mogelijk, je kan enkel live kijken. Let op, op pauze zetten kan, maar wanneer je terug op “play” klikt pikt de vertoning wel in op wat er op dat moment live is, niet waar jij op pauze hebt gezet.

De andere, VOD-programma’s kan je gedurende de volledige periode van het festival bekijken.

Wanneer kan ik inloggen met mijn vertoningscode bij een Livestreamvertoning?

Je kan pas 1 uur voor de start van de vertoning “inloggen” met je vertoningscode of festivalpas/accreditatie op de pagina van het kortfilmprogramma:

 

 

Als je vroeger dan de start van de vertoning inlogt, zal je een aftelklok zien die aftelt tot de Livestreamvertoning start. De Livestreamvertoning start met trailers van het Kortfilmfestival en enkele sponsors.

Zijn er ondertitels bij de kortfilms?

Alle films zijn Engels ondertiteld wanneer ze niet Engels gesproken zijn.

Wanneer vinden de nagesprekken plaats?

Bij de Livestreamvertoningen zal na elke kortfilm een nagesprek volgen met de maker van die film.

Hoe werken de QR-codes in de folder?

De QR-codes in de folder zijn te scannen met een QR-code scanner (app) op je smartphone. Sommige apps kunnen de wit-op-zwarte codes niet herkennen, maar via de website en het programma-overzicht geraak je altijd op de juiste pagina.

Welke browser gebruik ik best?

Alle moderne browsers zouden moeten werken, hoewel we Chrome aanraden. Als je wilt Chromecasten dien je natuurlijk Chrome te gebruiken.

Wat als er iets misloopt tijdens het kijken?

Als er tijdens de Livestreamvertoning een (technische) fout langs onze kant optreedt, zullen we zo snel mogelijk deze fout rechtzetten tijdens de vertoning. Als dit niet lukt, zullen de tickets worden terugbetaald.

Loopt er iets mis bij jou, probeer eerst zelf te kijken wat er is misgelopen (internetverbinding, stroom,…) en bel in hoogste nood naar de ticketbalie van het Kortfilmfestival: 016/679 240.

Loopt er steeds iets mis tijdens een VOD-vertoning (dus niet live), mag je een mailtje sturen naar info@kortfilmfestival.be of bellen naar 016/679 240.

Hoe vaak kan ik een kortfilmprogramma waar ik een vertoningscode voor heb bekijken?

Voor de VOD-programma’s kan je na het inloggen met je vertoningscode het programma 24u lang onbeperkt bekijken en herstarten, tenzij we een vermoeden van misbruik hebben.

Voor de Livestreamvertoningen kan je de kortfilms enkel binnen de periode van de livestream bekijken. Herbekijken, terugspoelen of vooruitspoelen is niet mogelijk tijdens de Livestreamvertoningen!

Kan ik met mijn vertoningscode op meerdere apparaten kijken?

Ja, zolang dit binnen hetzelfde huishouden is, dus zelfde IP adres.

Ik vind de mail met de vertoningscode niet meer terug. Wat nu? 

Als je de mail niet meer terugvindt, mag je een mailtje sturen naar ticket@cinemazed.be of bellen naar de ticketbalie van het Kortfilmfestival: 016/679 240.

Hoe kan ik stemmen?

Op het einde van de vertoning verschijnt een link waarmee je kan stemmen. Let op, deze link verschijnt enkel als je alle kortfilms tot het einde bekeken hebt. Als je vergeten bent te stemmen, krijg je nog een mailtje van ons ter herinnering. 

Geeft elk ticket recht op één stem?

Ja, na de Livestream- of VOD-vertoning verschijnt een link waarmee je kan stemmen. In het geval van de Livestream moet je met je vertoningscode ingelogd zijn tijdens de stream om op het einde te kunnen stemmen. Het is dan ook de bedoeling dat je alle films bekijkt voor je je stem uitbrengt, want je dient voor elke film een beoordeling te geven.

Kan je met een accreditatie code stemmen?

Ja, maar je moet wel de volledige Livestream- of VOD-vertoning hebben bekeken. Op het einde verschijnt er een link naar de stempagina.

Hoe cast ik de video naar mijn televisie?

Bij Livestreamvertoningen en VOD vertoningen kan je enkel casten door je volledig tabblad te casten: in rechterbovenhoek van je (Chrome) browser klik je op de 3 puntjes, kies dan de optie “Casten” en dan zal je de opties krijgen naar de schermen waar je naar kunt casten. 

Ik wil graag één bepaalde kortfilm kijken, kan dit?

Neen, dit kan niet. Je kan enkel vertoningscodes kopen voor een bepaald kortfilmprogramma, je betaalt hier 4 euro per kortfilmprogramma voor.