Vlaamse Competitie: Fictie 5

93 minuten

De Competitie voor Beste Vlaamse Kortfilm is het kloppende hart van Kortfilmfestival Leuven. Vijf zorgvuldig samengestelde programma's bieden een overzicht van de beste kortfilms die het voorbije jaar gemaakt zijn. Films van nieuwkomers, maar ook van makers die eerder al op het festival stonden en binnen hun professiopnele carrière een nieuw visitekaartje afleveren. 25 spiksplinternieuwe kortfilms die meedingen naar de jury- en publieksprijs voor Beste Vlaamse Fictiefilm.

Deze compilatie bevat volgende kortfilms:

 • Charlotte Lybaert :: Belgium :: 20 min. :: 2019

  Tijdens een uitstap met vriendinnen merkt Alice dat ze niet zo goed in de groep ligt. De schuld daarvoor ligt volgens haar bij haar vriendin Lena. Wat op het eerste gezicht onbeduidende gebeurtenissen lijken, laten toch diepe sporen na.

  Coming-of-age
 • Benjamin Sprengers :: Belgium :: 18 min. :: 2018

  Na een lange periode van ziekteverlof gaat een verpleegster opnieuw aan de slag in een bijzonder ziekenhuis. Als de behandeling van haar patiënten lukt, zal het lijken alsof er nooit iets gebeurd is.

  Drama
 • Tom De Liège :: Belgium :: 15 min. :: 2019

  Naast zijn alledaagse functie als automechanicus klust de jonge Rachid bij als mob enforcer voor een bende krediethaaien: hij zet mensen onder druk om hun leningen af te betalen bij hun schuldeisers.

  Misdaad
 • Vincent Das :: Belgium :: 14 min. :: 2019

  In een avontuurlijke impuls beslist een jonge artiest om naar Berlijn te gaan voor zijn muziek. Zijn droom. Alleen beseft hij niet ten volle wat - en vooral wie - hij daarvoor moet achterlaten.

  Romantisch
 • Rik Chaubet :: Belgium :: 20 min. :: 2019

  Brussel, 2019. Een jonge superheld neemt de zware taak op zich de wereld te redden. Maar eerst moet hij een slechterik vinden. Kan hij de afstand en tijd tussen idee en actie overbruggen, voordat het te laat is? Waar en wanneer zal hij landen?

  Art film