Programma

U bent hier


VAF WILDCARD PALMARES

+/-

Dit kortfilmprogramma is beschikbaar van 12 dec (22:00) tot 13 dec (23:00)

1607810400
Dit kortfilmprogramma is tijdens de volledige duur van het festival te bekijken (12 dec (22:00) tot 13 dec (23:00))
Een vertoningscode is nodig om dit kortfilmprogramma te bekijken. Deze kan je op voorhand kopen, zo heb je code klaar wanneer nodig.
Ik heb reeds een code

Koop vertoningscode
U kan voor de films in deze vertoning stemmen. Klik op onderstaande link om uw stem uit te brengen.
U kan hieronder live vragen stellen, zowel tijdens de film als tijdens de Q&A.
Open in nieuw venster

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is het kloppende hart van de Vlaamse filmindustrie en steunt actief jong, opkomend filmtalent. Hiervoor reikt het VAF jaarlijks VAF Wildcards uit aan de meest veelbelovende eindwerken van bachelor- of masterstudenten uit de Vlaamse filmscholen. Vanaf dit jaar is er een vijfde VAF Wildcard te winnen, voor de nieuwe categorie scenario. De felbegeerde VAF Wildcards worden toegewezen door een jury per categorie en - naar goede traditie - uitgereikt op Kortfilmfestival Leuven. Dat een VAF Wildcard een stevige duw in de rug kan betekenen, bewijst de lange lijst van voormalige winnaars die uiteindelijk een succesvolle carrière uitbouwden in de filmwereld. Maar ook op korte termijn brengen de VAF Wildcards heel wat moois teweeg: de prijzen worden immers gebruikt voor het maken van een nieuwe kortfilm. En die zijn ook dit jaar te vinden in de Vlaamse competitie, met films van VAF Wildcard winnaars David Williamson, Liesbet van Loon, Leonardo van Dijl, Jamine Elsen, Daniel Granados, Hans Vannetelbosch en Meltse van Coillie.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds reikte dit jaar zeven VAF Wildcards uit. De twee VAF Wildcards voor Fictie waren voor Versaille van Hyun Lories en Eden van Sven Spur. Met speciale vermeldingen voor Wildflowers van Ammen Simpson Ogedengbe en O van Petronella Van der Hallen. De documentairewildcards waren voor Olga Lucovnicova met My Uncle Tudor en Niels Devlieghere met Elong E’Nabe. Ada Güvenir ontving de VAF Wildcard voor animatie voor haar film Would you please?. Mischa Dols won de VAF Wildcard in de Filmlab selectie met zijn Sci-Fi film Flora. Bas Verbruggen kreeg een eervolle vermelding met Environs. Nieuw dit jaar was de VAF Wildcard voor Scenario, deze ging naar Sun Mee Catrysse met haar film Eomma.

 
 
JURY WILDCARDS
FICTIE
Yamina Takkatz
Anthony Nti
Tom Denoyette
Lize Lefaible
Charlotte Vandermeersch
 
DOCUMENTAIRE
Doruntina Islamaj
Kristof Bilsen
Antoine Vermeesch
Seppe Vanhaecke
Margje De Koning
 
SCENARIO
Dorien van de Pas
Fikry El Azzouzi
Lien Willaert
 
ANIMATIE
Alexandra Mores
Hisko Hulsing
Viviane Vanfleteren
Laura Vandewynckel
Neville Marcinkowski
 
FILMLAB
Baloji Tshiani
Eva Giolo
Ulrike Lindmayr
Anouk De Clercq
Rumi Kaul