Professionele activiteiten

Kortfilmfestival Leuven doet meer dan alleen kortfilms tonen, het festival is ook synoniem voor een uiteenlopend aanbod voor filmmakers én andere professionals. De makers leer je onder meer kennen tijdens de nagesprekken, maar voor scenaristen, filmcritici en andere professionals zijn er ook workshops en netwerkmomenten.

terug naar het overzicht

Masterclass: Wouter Bongaerts

Wouter Bongaerts is een oude bekende van het festival. In 2010 won hij de VAF Wildcard voor zijn Mouse For Sale en ook met Mia en Panta Rhei zakte hij af naar Leuven. Tijdens zijn masterclass geeft hij antwoord op enkele existentiële vragen waar menig animator mee te kampen krijgt. De animator, regisseur en motion designer gaat in op zijn persoonlijke ervaringen, zijn gevarieerde carrière en hoe je na je studies verdergaat als professionele animator.


In aanwezigheid van: Wouter Bongaerts

>> Koop tickets

02/12/2023

 


Meet the Industry

De Industry Day is ideaal voor afstuderende film- en dramastudenten. Partnerorganisaties zoals Sabam, Playright+, de Unie van Regisseurs en de Scenaristengilde zijn er vertegenwoordigd op een infobeurs. Er is ook een panelgesprek over intimiteit op de filmset. Daar zullen een regisseur, twee intimiteitscoördinators en een actrice aanwezig zijn. Afsluiten gebeurt met een drink.


In aanwezigheid van: Lauren de Bie, Leen Verhelst, Olympia Allaert, Zarah Bracht

>> Gratis toegang

28/11/2023

 


 


SBC Rookies

De SBC-Rookies vertegenwoordigen een opkomende generatie jonge cinematografen die al professioneel actief zijn in de Belgische filmindustrie en deel uitmaken van een nieuwe groep binnen SBC. In de toekomst kunnen ze doorgroeien tot volwaardige leden van de Belgian Society of Cinematographers. Rookies Dries Vanderaerden, Angela Otten en Charlie Speeckaert tonen hun werk en geven uitleg.


In aanwezigheid van: Angela Otten, Charlie Speeckaert, Dries Vanderaerden

>> Koop tickets

27/11/2023

 


Festivalbrunch

Een filmfestival is de perfecte ontmoetingsplek voor filmmakers en hun publiek. Op de laatste dag organiseert het festival een heerlijke brunch waar regisseurs, publiek en het festivalteam elkaar in een smakelijke setting kunnen ontmoeten.

>> Koop tickets

02/12/2023

 


 


Pitch Your Script

Na een selectie worden tien mensen uitgenodigd op basis van hun kortfilmscenario. Ze krijgen eerst een workshop pitchen en kunnen vervolgens hun opgedane kennis omzetten in de praktijk. Ze pitchen hun idee voor een professionele jury. De pitchsessie is gratis publiek toegankelijk. Na de publieke pitch gaan de geselecteerden nog op een speeddate met tien producenten.

>> Gratis toegang

02/12/2023

 


 


Sabam Pitch

SABAM for Culture zet zich al decennialang in voor de promotie, ontwikkeling en bescherming van een uitgebreid audiovisueel repertoire en sponsort elk jaar rechtstreeks regisseurs en kortfilms via een ontwikkelingsbeurs. Filmmakers die in aanmerking willen komen voor deze beurs pitchen hun film voor een Sabam Jury.

>> Gratis toegang

27/11/2023

 

Met dank aan Sabam


 


European Workshop for Film Criticism #3

Kortfilmfestival Leuven 2023 is dit jaar de achtergrond van de derde European Workshop for Film Criticism. In samenwerking met het European Network for Film Discourse (END) en het magazine Talking Shorts host het festival een vierdaagse workshop over filmkritiek. Deelnemers worden begeleid door gevestigde critici en filmwetenschappers en krijgen inzicht in de essentiële skills en praktijken van de filmkritiek, aan de hand van kortfilms. In 2024 vindt het tweede luik van de workshop plaats op het Vilnius International Short Film Festival. Het resultaat van de workshops wordt gepubliceerd op Talking Shorts.

>>