Professionele activiteiten

Kortfilmfestival Leuven is veel meer dan filmvertoningen. Heel wat filmmakers zakken af naar het festival voor een gesprek na hun film én er zijn heel wat activiteiten voor professionals en mensen met een bijzondere interesse voor (kort)film. 

terug naar het overzicht

Festivalbrunch

Een filmfestival is de perfecte ontmoetingsplek voor filmmakers en hun publiek. Op de laatste dag organiseert het festival een heerlijke brunch waar regisseurs, publiek en het festivalteam elkaar bij een lekkere kop koffie kunnen ontmoeten.

>> Koop tickets

10/12/2022


Masterclass: Road to the Oscars met Martin Strange-Hansen

Martin Strange-Hansen maakte met zijn afstudeerfilm in 2001 onmiddellijk indruk: hij won niet enkel de Prijs voor Beste Kortfilm op Odense Filmfest, maar ook de Studenten Oscar. Er volgden nadien nóg twee Oscarnominaties en een Oscar. Een masterclass van een inspirerende regisseur die kortfilm niet zozeer beschouwt als opstapje naar een langspeler, maar als een volwaardige filmvorm.


In aanwezigheid van: Martin Strange-Hansen

>> Koop tickets

10/12/2022


Mastertalk: Marc James Roels

Reeds 15 jaar geleden stond regisseur Marc James Roels voor het eerst op het festival met Mompelaar, een eigenzinnige film waarvoor hij een Speciale Vermelding van de Jury kreeg. Twee jaar later stond hij er opnieuw met A Gentle Creature, een mokerslag van een film waarmee hij de Juryprijs binnenrijfde. Daarna volgde een enigszins verrassende overstap naar animatie, toen hij begon samen te werken met partner Emma De Swaef. Het daaropvolgende parcours is ronduit indrukwekkend: Oh Willy werd de meest bekroonde Vlaamse kortfilm ooit, Ce magnifique gâteau won de Grote Prijs in Clermont-Ferrand en momenteel veroveren ze Netflix met het meesterwerk The House.  Een gesprek over de prachtige wegen waartoe kortfilms kunnen leiden.


In aanwezigheid van: Marc James Roels

>> Koop tickets

06/12/2022


Pitch Your Script

Tien kortfilm scenario’s werden geselecteerd voor een workshop pitchen en kunnen hun opgedane kennis in de praktijk omzetten door hun idee te pitchen voor publiek en een jury van professionals. De pitch is gratis toegankelijk voor publiek. Na de publieke pitch gaan de geselecteerden nog op een speeddate met tien producenten.

De pitch is gratis toegankelijk voor publiek.

>> Koop tickets

10/12/2022


Sabam Pitch

SABAM for Culture zet zich al decennialang in voor de promotie, ontwikkeling en bescherming van een uitgebreid audiovisueel repertoire en sponsort elk jaar regisseurs en kortfilms rechtstreeks via een ontwikkelingsbeurs. Filmmakers die in aanmerking willen komen voor deze beurs pitchen hun film voor een Sabam Jury.

De pitch is gratis toegankelijk voor publiek.

>> Koop tickets

05/12/2022