Vlaamse Competitie: Fictie

Met vier films in Cannes en een veelvoud aan releases dit jaar in de bioscoop, valt het niet te ontkennen: de vaderlandse film verkeert in uitstekende vorm. Maar deze 'gouden generatie' verschijnt niet uit het niets, zo weten de regelmatige bezoekers van het Kortfilmfestival. Lukas Dhont, Robin Pront, Adil El Arbi, Bilall Fallah, Jonas Govaerts, Hans Herbots en Felix Van Groeningen: ze stonden immers allemaal ooit, de een al wat langer geleden dan de ander, met een film op Kortfilmfestival Leuven. En wisten daar jury en/of publiek te overtuigen van hun talent. Benieuwd wat de nieuwe generatie in petto heeft? Kom het ontdekken in de Vlaamse competitie! 

De jury van de Vlaamse Competitie vind je hier.

terug naar het overzicht

Vlaamse competitie: Fictie 1

De vertoning van za 3/12 heeft de vorm van een praatprogramma, na iedere film volgt een kort nagesprek met de filmmakers.


In aanwezigheid van: Bao Van Hoe, Evelien Declercq, Hans Dessers, Jonas Hollevoet, Lars Smetsers, Nyk Alidor Dekeyser

-


Vlaamse competitie: Fictie 2

De vertoning van zo 4/12 heeft de vorm van een praatprogramma, na iedere film volgt een kort nagesprek met de filmmakers.


In aanwezigheid van: Alex Verhaest, Daphne Wellens, Ivo Neefjes, Jasper De Maeseneer, Sebastian Schaevers

-


Vlaamse competitie: Fictie 3

De vertoning van ma 5/12 heeft de vorm van een praatprogramma, na iedere film volgt een kort nagesprek met de filmmakers.


In aanwezigheid van: Cato Kusters, Fien Donckers, Max Blomaard, Nelson Polfliet, Simon van der Zande

-


Vlaamse competitie: Fictie 4

De vertoning van do 8/12 heeft de vorm van een praatprogramma, na iedere film volgt een kort nagesprek met de filmmakers.


In aanwezigheid van: Charlotte Lybaert, Pieter De Cnudde, Pol De Plecker, Sanae Khamlichi, Tim Truyens

-


Vlaamse competitie: Fictie 5

De vertoning van vr 9/12 heeft de vorm van een praatprogramma, na iedere film volgt een kort nagesprek met de filmmakers.


In aanwezigheid van: Anéline Plateau, Harm Dens, Jasmine Issa, Lenny Somers, Meltse Van Coillie, Michael Abay, Tim Ewalts

-