VAF Wildcards

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is het kloppende hart van de Vlaamse filmindustrie en steunt actief jong, opkomende filmtalent. Hiervoor reikt het VAF jaarlijks VAF Wildcards uit aan de meest veelbelovende eindwerken van bachelor- of masterstudenten uit de Vlaamse filmscholen. De felbegeerde VAF Wildcards worden toegewezen door een jury per categorie en - naar goede traditie - uitgereikt en vertoond op Kortfilmfestival Leuven.

terug naar het overzicht

VAF Wildcard winnaars

De winnaars van de VAF Wildcards zijn bekend gemaakt op Kortfilmfestival Leuven! Deze jaarlijkse prijzen voor de beste eindwerken aan de Vlaamse filmscholen zijn voor de 18e keer uitgereikt door het Vlaams Audiovisueel Fonds. De winnaars van de VAF Wildcards 2022 zijn: Michael Abay met Klette, Evi Cats met Les murs qui crient, Julie Verstraten met Inertia en Brahim Tall met Tukuleur. De winnende films kan je ontdekken op de vertoningen van de 'VAF Wildcard Winnaars'! 


In aanwezigheid van: Brahim Tall, Evi Cats, Julie Verstraten, Michael Abay

>> Koop tickets

04/12/2022 07/12/2022 11/12/2022


Uitreiking VAF Wildcards

Dat een VAF Wildcard een stevige duw in de rug kan betekenen, bewijst de lange lijst van voormalige winnaars die uiteindelijk een succesvolle carrière uitbouwden in de filmwereld. Maar ook op korte termijn brengen ze heel wat moois teweeg: de prijzen worden immers gebruikt voor het maken van een nieuwe kortfilm. Tijdens de uitreikingsceremonie wordt zo een nieuwe aanwinst getoond: Gun, de kortfilm die Charlotte Lybaert maakte met de VAF Wildcard die ze in 2019 won.


In aanwezigheid van: Charlotte Lybaert

>> Koop tickets

04/12/2022