Vlaamse Competitie

Tijdens de prijsuitreiking zaterdag 2 december werden de awards uitgedeeld. In de Vlaamse Competitie bekroonde de jury The Miracle van Nienke Deutz met de prijs voor Beste Vlaamse Kortfilm. Dat bezorgt de film ook een plek op de longlist van de Oscar voor beste korte animatiefilm.

Friday, 1st of July van Sarah Lederman won in de categorie Beste Vlaamse Fictie. Daarvoor schonk Camalot faciliteiten ter waarde van €12.500.

De Publieksprijs in de Vlaamse fictiecompetitie gaat naar Rachid van Rachida El Garani. Canvas heeft de kortfilm gekocht voor €2.000 en Sondr en A Sound hebben faciliteiten van €5.000 geschonken. 

De Juryprijs voor het Beste Debuut gaat naar Rocky Meets Lucy van Georges Rottier. Daarvoor schonk Sabam €1.500. 

De Juryprijs voor Beste Acteerprestatie gaat naar Cato Catteeuw voor haar rol in haar eigen kortfilm Burn. Ze kreeg van PlayRight+ een prijs van €1.000.

De Juryprijs voor Beste Cinematografie gaat naar Director of Photography Michel Rosendaal. Hij ontvangt die prijs voor zijn werk in Friday, 1st of July van Sarah Lederman. De prijs houdt €1.000 in en werd geschonken door Camalot. 

De Jury koos voor ​Meeuwen Schreeuwen in het Weekend van Frederik en Maria Stuut als Beste Korte Documentaire in de Vlaamse Competitie. Daarvoor kregen ze van Camalot faciliteiten t.w.v. €7.500.

In de Vlaamse Competitie Animatie koos het publiek voor het komische Drijf van Levi Stoops uit als de grote favoriet. Canvas zal tevreden zijn met hun aankoop van €2.000. De juryprijs voor Beste Animatie ging naar The Miracle van Nienke Deutz.

Europese Competitie

In de Europese competitie bekroonde de jury A Study of Empathy van de Deense Hilke Rönnfeldt, wat een prijs van €1.000 van Kortfilmfestival Leuven inhoudt. De jury nomineert de film ook voor de European Film Awards 2024. De film krijgt ook een Academy Award kwalificatie in de categorie Beste liveaction fictie kortfilm.

Het publiek viel binnen de Europese Competitie volledig voor het lichtelijk absurde Ik ben geen robot van Victoria Warmerdam. Dalton Distribution kocht die kortfilm aan voor €1.000. 

De Peer Award werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Be Somebody van Michał Toczek was de favoriet van zijn collega's. Daardoor krijgt de regisseur een plaats in de jury op Kortfilmfestival Leuven 2024.

Gastprijzen

Er werden ook enkele gastprijzen uitgereikt. Op woensdag 29 november koos het Humopubliek al voor Pedro van Aline Boyen als winnaar van de Humo Award. Dalton Distribution kocht de aan. De film zal ook een week lang gratis te zien zijn op de Humo website, exclusief voor abonnees.

De Persprijs in de Vlaamse fictiecompetitie gaat naar Rachid van Rachida El Garani. UBFP en UFK schonken €500 hiervoor.

De winnaars van de Pitch Your Script Award zijn Kyra Verreydt en Bavo Verhaegen. Ze kregen beide €5.000 van Camalot voor de productie van hun film.