Vlaamse Competitie

Tijdens de prijsuitreiking zaterdag 10 december werden de awards uitgedeeld. In de Vlaamse Competitie bekroonde de jury Noisetrain van Pol De Plecker met de prijs voor Beste Vlaamse Kortfilm. Hiervoor schonk Camalot faciliteiten ter waarde van €12.500.

De Publieksprijs in de Vlaamse fictiecompetitie gaat naar Portrait of a Disappearing Woman van Nelson Polfliet. Canvas heeft deze kortfilm gekocht voor €2.000 en Sondr en A Sound hebben faciliteiten van €5.000 geschonken. 

De Juryprijs voor het Beste Debuut gaat naar Merci pour votre patience! van Simon van der Zande. Hiervoor schonk Sabam €1.500. 

De Juryprijs voor Beste Acteerprestatie gaat naar Jennifer Heylen voor haar rol in Klette van Michael Abay. Ze kreeg van PlayRight+ een prijs van €1.000.

De Juryprijs voor Beste Cinematografie gaat naar Director of Photography Wannes Vanspauwen. Hij ontvangt deze prijs voor zijn werk in Noisetrain van Pol De Plecker. De prijs houdt €1.000 in en werd geschonken door Camalot. 

De prijs voor het beste debuut binnen de Vlaamse Competitie Documentaire gaat naar ​La Marelle van Laura De Baudringhien. Zij wint de la Guarimba Award: een filmresidentie van tien dagen in Calabrië, Zuid-Italië.

De Jury koos voor ​The Fruit Tree van Isabelle Tollenaere als Beste Korte Documentaire in de Vlaamse Competitie. Hiervoor kregen ze van Camalot faciliteiten t.w.v. €7.500.

In de Vlaamse Competitie Animatie koos het publiek het hartverwarmende Luce en de rots van Britt Raes uit als de grote favoriet. Canvas zal tevreden zijn met hun aankoop van €2.000. 

Europese Competitie

In de Europese competitie bekroonde de jury Zoon van Duitser Jonatan Schwenk, wat een prijs van €1.000 van Kortfilmfestival Leuven inhoudt. De jury nomineert Zoon ook voor de European Film Awards 2023. Voor de Academy Award kwalificatie in de categorie live action fictie selecteert de jury FAIRPLAY van Zoel Aeschbacher.

Het publiek viel binnen de Europese Competitie volledig voor de warme en ontroerende anmiatiefilm Ice Merchants van João Gonzalez. Dalton Distribution kocht deze kortfilm aan voor €1.000. 

De Peer Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Nest van Hlynur Pálmason was de favoriet van zijn collega's. Hierdoor zal Hlynur Pálmason een plaats in de jury krijgen op Kortfilmfestival Leuven 2023. 

Gastprijzen

Er werden ook enkele gastprijzen uitgereikt. Op woensdag 7 december koos het Humopubliek al voor La chute van Sebastian Schaevers als winnaar van de Humo Award. Dalton Distribution kocht deze aan en de film was een week lang exclusief te bekijken voor Humo abonnees. 

De Persprijs in de Vlaamse fictiecompetitie gaat naar Noisetrain van Pol De Plecker. UBFP en UFK schonken €500 hiervoor.

De winnaars van de Pitch Your Script Award zijn Ali Baharlou met Daniel Van den Berg is dood en Lynn Ryssen met SIM. Ze kregen beide €5.000 van Camalot voor de productie van hun film.