Focus op Oostenrijk

Zum Wohl! Dit jaar is Oostenrijk het land in focus op het festival. Daarvoor wordt er samengewerkt met het Weense kortfilmfestival Vienna Shorts. Festivaldirecteur Daniel Hadenius-Ebner cureerde twee programma's waarmee hij toont wat de Oostenrijkse kortfilm te bieden heeft. Waar de ene reeks het eeuwenoude cliché van de Oostenrijkse feel-bad film onderuit haalt, zal je bij de tweede vooral achterblijven met de vraag "kunnen mensen glitchen?". 

terug naar het overzicht

World Wondering

Oostenrijks experimentalisme is meer dan flikkerende beelden en lawaaierig geluid. Een nieuwe generatie filmmakers rond Anna Vasof, Michael Heindl, Total Refusal of Viktoria Schmid trekt zich weinig aan van die (achterhaalde) conventies. Ze vermengen genres en benaderingen, schakelen schijnbaar moeiteloos over van performatief naar humoristisch en van politiek naar persoonlijk. Ze leggen de nadruk op geluid en muziek en laten eindeloos nieuwe perspectieven zien.

>> Koop tickets

25/11/2023 30/11/2023

 

Met dank aan Daniel Hadenius-Ebner


Beyond The Basement

Het cliché wil dat Oostenrijk zich beperkt tot deprimerende films met veel eindes, waarvan zelden eentje happy. Daniel Hadenius-Ebner cureerde eigenhandig het tegenbewijs. Beyond the Basement toont de unieke humor van de Oostenrijkse cinema. De films in dit programma vatten wat het is om mens te zijn: af en toe in melancholie, maar vooral met lichtvoetigheid.


In aanwezigheid van: Daniel Hadenius-Ebner

>> Koop tickets

26/11/2023 02/12/2023

 

Met dank aan Daniel Hadenius-Ebner