Gastvertoningen

Tijdens de gastvertoningen tonen de trouwe partners van het festival je hun favoriete kortfilms van deze editie. Ontdek de selecties van Canvas, Humo, Kortfilm.be en Sabam.

terug naar het overzicht

Canvas Avond

Canvas heeft een hart voor film en dat geldt zeker ook voor kortfilm. Canvas is traditiegetrouw de gulle schenker van de Publieksprijs zowel voor de beste Vlaamse fictiefilm als voor de beste Vlaamse animatiefilm. Maar er is meer. Op de exclusieve Canvas Avond presenteert de cultuurminnende zender een eigen selectie van Vlaamse kortfilms, afgewisseld met interviews met de makers.


In aanwezigheid van: Britt Raes, Charlotte Lybaert, Evelien Declercq, Jennifer Heylen, Michael Abay, Nelson Polfliet, Nyk Alidor Dekeyser

>> Koop tickets

di 06/12 (20u30)

Met dank aan Canvas


Humo Award

Vlaanderens meest eigenzinnige weekblad reikt al voor de 17de keer een eigen kortfilmprijs uit: de felbegeerde Humo Award. Humo selecteert hun favoriete Vlaamse kortfilms die - in aanwezigheid van de makers - vertoond worden op de Humo Avond. Meteen na de laatste film wordt er live gestemd door het publiek en wordt de winnaar in de bloemetjes gezet.

>> Koop tickets

wo 07/12 (20u30)

Met dank aan Humo


Kortfilm.be Avond

Geen kortfilmfestival zonder een Kortfilm.be Avond. Het online kortfilmmagazine zet al jaren de kortfilm in de spotlights met recensies, festivalverslagen, interviews en sinds kort ook een eigen video on demand platform. Tijdens het festival presenteert de redactie van Kortfilm.be een eigenzinnige selectie films uit het hele festivalprogramma, aangevuld met interviews met regisseurs.


In aanwezigheid van: Abdiwahab Ali, Douwe Dijkstra, Sebastian Schaevers

>> Koop tickets

vr 09/12 (20u00)

Met dank aan Kortfilm.be


Sabam Avond

Sabam for Culture zet zich al decennialang in voor de promotie, ontwikkeling en bescherming van een ruim audiovisueel repertoire. Sabam ondersteunt actief haar auteurs bij elke stap in het creatieproces aan de hand van verschillende beurzen: van het schrijfproces tot de concrete verwezenlijking, via de ontwikkeling en promotie. Een selectie van gesponsorde kortfilms uit het festivalprogramma wordt getoond op deze Sabam Avond.

Filmmakers die in aanmerking willen komen voor een Sabam-beurs pitchen hun film diezelfde dag om 15u. Deze Sabam Pitch is vrij toegankelijk voor publiek.


In aanwezigheid van: Hans Dessers, Harm Dens, Jana Martens, Meltse Van Coillie, Paola Cubillos, Tim Truyens

>> Koop tickets

ma 05/12 (20u00)

Met dank aan Sabam