Gastvertoningen

Onze festivalpartners stellen elk jaar hun persoonlijke favorieten voor tijdens de gastvertoningen. Ontdek de selecties van VRT CANVAS, Humo, Kortfilm.be en Sabam.

terug naar het overzicht

Humo Award

Vlaanderens meest eigenzinnige weekblad reikt al voor de 18de keer een eigen kortfilmprijs uit: de felbegeerde Humo Award. Humo selecteert hun favoriete Vlaamse kortfilms die - in aanwezigheid van de makers - vertoond worden op de Humo Avond. Meteen na de laatste film wordt er live gestemd door het publiek en wordt de winnaar in de bloemetjes gezet.


In aanwezigheid van: Aline Boyen, Florian Saerens, Louisiana Mees-Fongang, Misha Van der Werf, Vibe Stalpaert

>> Koop tickets

29/11/2023

 

Met dank aan Humo


Kortfilm.be Avond

Geen kortfilmfestival zonder een Kortfilm.be Avond. Het online kortfilmmagazine zet al jaren de kortfilm in de schijnwerpers met recensies, festivalverslagen, interviews en een eigen video on demand platform. Tijdens het festival presenteert de redactie van Kortfilm.be een eigenzinnige selectie films uit het hele festivalprogramma, aangevuld met interviews met regisseurs.


In aanwezigheid van: Hanna Hovitie

>> Koop tickets

01/12/2023

 

Met dank aan Kortfilm.be


Sabam Avond

Sabam for Culture zet zich al decennialang in voor de promotie, ontwikkeling en bescherming van een uiteenlopend audiovisueel repertoire. Sabam ondersteunt actief haar auteurs bij elke stap in het creatieproces aan de hand van verschillende beurzen: van het schrijfproces, de concrete verwezenlijking tot de ontwikkeling en promotie. Een selectie van gesponsorde kortfilms uit het festivalprogramma wordt getoond op de Sabam Avond.

Filmmakers die in aanmerking willen komen voor een Sabam-beurs pitchen hun film diezelfde dag om 14u. De Sabam Pitch is vrij toegankelijk voor publiek.


In aanwezigheid van: Çağri Yilmaz, Elena Leblon

>> Koop tickets

27/11/2023

 

Met dank aan Sabam


VRT CANVAS Avond

VRT CANVAS heeft een hart voor alles film, dus zeker ook voor kortfilms. De VRT-zender is traditiegetrouw de gulle schenker van de Publieksprijs zowel voor de beste Vlaamse fictiefilm als voor de beste Vlaamse animatiefilm. Maar er is meer. Op de exclusieve VRT CANVAS Avond presenteert de cultuurminnende zender een eigen selectie van Vlaamse kortfilms, afgewisseld met interviews met de makers.


In aanwezigheid van: Aline Boyen, Eddy Martens, Pieter De Cnudde, Rachida El Garani, Sven Liegeois

>> Koop tickets

28/11/2023

 

Met dank aan VRT CANVAS